Kremast i primamljiv: Rižoto sa pršutom i parmezanom

Danas vam donosimo recept za rižoto punog ukusa i mirisa - sa pršutom i parmezanom.
Kremast i primamljiv: Rižoto sa pršutom i parmezanom
Foto: Screenshot (Youtube/Food Channel L)
Kremast, jednostavan i brzo gotov, idealan je za slani, topli obrok uz čašu vina.
Sastojci (za 2 osobe):
 
- 150 g arborio pirinča
 
- 80 g pršute (seckane na trakice)
 
- 1 mali crni luk (sitno seckan)
 
- 700 ml pilećeg bujona (toplog)
 
- 30 g putera
 
- 2 kašike maslinovog ulja
 
- 50 g parmezana (rendanog)
 
- So i biber po ukusu
 
- Po želji: kašičica majčine dušice ili ruzmarina
Priprema:
 
1. Na mešavini putera i ulja propržiti luk dok ne postane staklast. Dodajte pršutu i kratko propržite, tek da pusti aromu.
 
2. Ubacite pirinač i mešajte minut-dva dok ne postane blago providan.
 
3. Dodajte po jednu kutlaču bujona, mešajte i sačekajte da se upije pre sledeće.
 
4. Nastavite dodavanje bujona i mešanje 18–20 minuta dok pirinač ne postane kremast, ali al dente.
 
5. Umesto na kraju dodavanja bujona, dodajte parmezan i ostatak putera. Promešajte da postane još kremastiji.
 
6. Poslužite odmah, po želji uz još malo parmezana na vrhu.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.