Povratak u detinjstvo uz desert koji je proslavila jedna uloga Milene Dravić - šnenokle

Pojedina jela vraćaju nas u detinjstvo, a jedno takvo su šnenokle.
Povratak u detinjstvo uz desert koji je proslavila jedna uloga Milene Dravić - šnenokle
Foto: Screenshot (Youtube/Cook and Flip)
Ako ste odrastali devedesetih, sigurna vam je poznata emisija Metla bez drške i čuvena Milena Dravić koja u ovoj seriji svuda ide sa šerpicom punom šnenokli.
Danas vam donosimo upravo recept za ovaj desert. 
Sastojci:
 
Za šne (belanca):
 
- 4 belanca
 
- 4 kašike šećera
 
- 1 l mleka
 
Za krem (žumanca):
 
- 4 žumanca
 
- 5 kašika šećera
 
- 1 kašika brašna ili gustina
 
- 1 kašičica vanilin šećera (ili ekstrakt vanile)
Priprema:
 
1. Priprema šne kuglica: Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer dok ne postanu sjajna i gusta. U širokoj šerpi zagrejte mleko do vrenja (ali da ne ključa). Kašikom spuštajte kugle od belanaca u mleko i kuvajte po 20–30 sekundi sa svake strane. Vadite ih rešetkastom kašikom i ređajte na tacnu. Mleko nemojte prosipati - koristi se za krem.
 
2. Priprema krema: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno (ili gustin) i vanilu. Dodajte malo toplog mleka da razredite smesu, pa sve sipajte u ostatak mleka u šerpi. Kuvajte na tihoj vatri, uz stalno mešanje, dok se ne zgusne kao puding.
 
3. Finalni koraci: Sipajte krem u činije ili duboku posudu, pa preko poređajte šne kugle. Ohladite i stavite u frižider da se stegne (bar dva sata).
 
 
Savet: Po želji, možete preko šnenokli posuti malo karamel preliva, rendane čokolade ili badema.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti