Novosadski informativni portal 021

Život

Niški aerodrom potpisuje ugovor sa Er Srbijom

Niški aerodrom najverovatnije će uskoro potpisati ugovor o saradnji sa kompanijom "Er Srbija", najavili su danas predstavnici Aerodroma Niš i Turističke organizacije Niš (TON) na promociji letova sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Malmea i Bazela.

Kako da za dan izlečite prehladu

Statistika "kaže" da virus odraslu osobu u proseku "napadne" tri puta godišnje i bolest traje devet dana. Ipak, prehlada ne mora da vas muči danima, ukoliko primenite ove savete čim osetite prve simptome. Bol u grlu i telu, drhtavicu i zapušen nos možete da osujetite za jedan dan.

Da li životinje imaju svest?

Za razliku od vlasnika koji veruju da ih njinovi ljubimci savršeno razumeju, veliki broj naučnika (bar onaj deo koji vrlo verovatno nema kućne ljubimce) su mentofobičari.

Raste broj zaraženih HIV-om

U Srbiji raste broj osoba koje žive sa HIV virusom, a polovina novodijagnostikovanih, prema procenama, otkrije infekciju u kasnom stadijumu, upozorili su stručnjaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Zdrava hrana štiti pluća

Istraživanje francuskih naučnika sugeriše da je zdravom ishranom moguće za trećinu smanjiti rizik obolevanja od hronične opstrukcijske plućne bolesti (HOPB).

I delfini osećaju tugu

Istraživanje sprovedeno na delfinima iz Atlantika pokazalo je da oni takođe osećaju tugu i žale za mrtvim članovima porodice.

Niskotarifne avio kompanije zainteresovane za Srbiju

Irska niskotarifna avio kompanija Ryanair zainteresovana je za uspostavljanje avio linija za Beograd, kao i nekoliko drugih niskotarifnih avio kompanija poput JOIN Reigonal Airlains , Vuleing airlains, Germania airlain, najavila je sekretarka za privredu Beograda Tijana Maljković.

Hram posvećen nordijskim bogovima na Islandu

Asatruarfelagid, neopaganska organizacija, planira da započne izgradnju hrama posvećenog nordijskim božanstvima, prvi put od kako je hrišćanstvo stiglo na ovo ostrvo, pre oko 1.000 godina.

Marihuana ne smanjuje koeficijent inteligencije

Štetnost pušenja marihuane često je u fokusu društvenih rasprava i naučnih istraživanja, a poslednjih godina popriličan je broj studija koje opovrgavaju (uvreženo) mišljenje o tome da je marihuana štetna.

Ostala bez kose posle farbanja?

Beograđanka A. R. javila se RTS-u i ispričala kako joj je nedavno gotovo potpuno opala kosa, pošto se ofarbala bojom za kosu koju koristi već 30 godina.