Niški aerodrom potpisuje ugovor sa Er Srbijom

Niški aerodrom najverovatnije će uskoro potpisati ugovor o saradnji sa kompanijom "Er Srbija", najavili su danas predstavnici Aerodroma Niš i Turističke organizacije Niš (TON) na promociji letova sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Malmea i Bazela.
Niški aerodrom najverovatnije će uskoro potpisati ugovor o saradnji sa kompanijom "Er Srbija", najavili su danas predstavnici Aerodroma Niš i Turističke organizacije Niš (TON) na promociji letova sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Malmea i Bazela.

"Ugovor bi omogućio da 'Er Srbija' svakog časa može da donese odluku o poletanju iz Niša, a mi takvo iznenađenje i priželjkujemo", kazali su predstavnici niškog aerodroma i TON-a. Predstavljajući letove u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, vršilac dužnosti direktora "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović istakao je da je ovo preduzeće poslalo ponude brojnim aviokompanijama, a za sada je ozbiljne namere za saradnju izrazila kompanija "Er Srbija".

"Očekujemo da interesovanje za letove sa aerodroma u Nišu poraste krajem juna kada 'Viz er' krene sa redovnom avionskom linijom do Malmea i Bazela", kazao je Đurđanović. On je dodao da je kompanija "Viz er" ozbiljno zainteresovana i za letove iz Niša do Minhena, ali za sada niko u gradu ne zna da li će mađarska kompanija uvesti i ovu liniju.

Đurđanović je istakao da "Viz er" ne leti do gradova u Austriji, tako da se ne razmišlja o letovima do Beča iako u tom gradu živi dosta Srba. Direktor TON-a Uroš Parlić je kazao da ta organizacija, zajedno sa Turstičkom organizacijom Srbije (TOS) već intenzivno radi na promociji letova sa niškog aerodroma.

"Letove promovišemo u zemljama Beneluksa, Nemačkoj i Skandinaviji. Na proleće će krenuti kampanja u Srbiji. Održaćemo prezentacije u svim većim gradovima južno od Beograda", rekao je Parlić.

Predstavnici niškog aerodroma i TON naveli su da je interesovanje za letove do Bazela i Malmea odlično tako su realna očekivanja da na ovim linijama u toku 2015. godine bude prevozeno 25.000 putnika.
  • Ivan

    11.02.2015 10:22
    Anonimuse
    @Anonimus - A za koji će đavo Novom Sadu aerodrom kad do Surčina imaš 45 minuta vožnje? I ovaj u Nišu jedva sklapa kraj sa krajem, treba li ti još jedan takav?
  • 08.02.2015 11:42
    Pazi Nis ima aerodrom dok Novi Sad ima letecu burad, mogu da zamislim taj promet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja