Novosadski informativni portal 021

Život

Rusi dižu Vodeni grad u Budvi

Skupština opštine Budva spremila je odluku o izdavanju u trodecenijski zakup deset hektara svog zemljišta za izgradnju Vodenog grada.

U vezama na daljinu veća bliskost

Vezu na daljinu nije lako održavati, ali fizička udaljenost ne mora da znači i daljinu među partnerima. Zapravo, stručnjaci tvrde da između partnera u ovakvim vezama postoji veća emocionalna bliskost.

Hoteli nude "aranžmane za spavanje"

Svima koji kubure sa nesanicom, žale se na nedostatak sna, odnosno da ne mogu da se pristojno naspavaju kod kuće, hoteli širom Sjedinjenih Američkih Država nude "aranžmane za spavanje".

Muškarcu ugrađeno veštačko srce

Veštačko srce napravljeno u laboratoriji Karma je u Parizu uspešno ugrađeno jednom čoveku koji je patio od srčane insuficijencije, saopšteno je iz laboratorije.

Putnici na avio-letovima sve opasniji

Ako je verovati podacima avio-kompanija, putnici na letovima postaju sve nepristojniji i opasniji, a Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj je tim povodom prošle sedmice zatražilo oštrije mere protiv takvog ponašanja koje u nekim slučajevima ugrožava i bezbednost.

Trogodišnjaku tokom operacije presađeno pet organa

Trogodišnji dečak s Floride Adonis Ortiz pravi je mali heroj i borac. Rođen je s nekoliko mana zbog kojih su mu creva razvijena van tela. Urađena mu je operacija, prva na Floridi, tokom koje mu je presađeno čak pet organa.

Šta ne treba raditi odmah posle jela

Mnogi od nas imaju neke navike koje praktikujemo posle obroka, ali stručnjaci nas upozoravaju da pušenje, jedenje voća, pijenje čaja, tuširanje i spavanje sa punim stomakom nisu zdravi.