Novosadski informativni portal 021

Život

Deset stvari koje nas nesvesno ubijaju

Pušenje, alkohol, neoprezna vožnja i igra vatrenim oružjem neki su od čestih uzroka prerane smrti, ali postoji niz sitnica koje svakodnevno činimo, a na naš organizam deluju negativno.

Besplatan vitamin D u borbi protiv rahitisa

Zdravstvene vlasti u Engleskoj su u javnoj raspravi o tome da se u zemlju uvede propis po kome bi svako dete dobijalo besplatne vitaminske suplemente, kako bi se sprečio povratak dečjeg rahitisa.

Poternica za parom zbog seksa u metrou

Britanska policija obratila se javnosti da im pomogne u hvatanju para koji je imao seks u po bela dana u liftu na metro stanici, samo nekoliko metara od perona punog ljudi.

Konačno pronađen lek za ćelavost?

Uzgajanje novih folikula dlake iz ćelija ljudske kože pruža nadu za izlečenje ne samo onima koji su prirodno oćelavili, već i žrtvama opekotina i alopecije.

Australija zabranila solarijume

I dok mnoge zemlje razmišljaju o upozorenjima koja se tiču rizika solarijuma, vlasti u Australiji su odlučile da u potpunosti zabrane ove uređaje za potamnjivanje kože.

PMS je mentalni poremećaj?

Žene koje pate od čestih promena raspoloženja tokom predmenstrualnog perioda, sada su na pragu da dobiju dijagnozu mentalne bolesti.

Fetiši koji vas mogu ubiti

Sigurno ste čuli za fetišiste koji obožavaju stopala, pupak, štikle, lateks ili nešto sasvim drugo, ali pojedini su toliko neobični i opasni da u određenim slučajevima mogu i da ubiju.

Ako obožavate čokoladu - ova mesta morate posetiti

Zima koja polako dolazi u mnogima budi setu koju je, čak i prema rezultatima naučnih istraživanja, najlakše odagnati kockicom čokolade. Ako volite ovaj slatkiš do te mere da ste zbog njega spremni da krenete na put, postoje mesta koja nikako ne bi trebalo da zaobiđete.

Deset načina da se rešite prehlade

Svi znamo koliko i najbezazlenije prehlade mogu biti iritantne i u kojoj meri nam mogu otežati svakodnevne aktivnosti. Pogledajte 10 načina na koje možete zaustaviti prehladu na samom početku ili barem ublažiti njene simptome.

Dobro prospavana noć čisti organizam

Naučnici su napokon otkrili zašto nam je potrebno toliko sna. Ispostavilo se da trećinu života provodimo u snu da bi se mozak 'očistio od hemijskog otpada' koji nakupimo tokom dana.

Deficit vitamina izaziva nasilničko ponašanje

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da deficit vitamina A, D, K, B1, B3, B6, B12, folata, minerala joda, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, cinka, hroma i mangana doprinosi mentalnoj nestabilnosti i nasilničkom ponašanju.