Novosadski informativni portal 021

Život

Kako naći seks na jednu noć

Kad muškarac želi seks za jednu noć, ne bi trebalo da se pretvara da je romantičan jer žene bolje reaguju na agresivan i direktan pristup, otkriva novo istraživanje.

Kako pomoći osobi kojoj pozli od toplote

Kolapsi na javnim mestima ovih dana su najčešći razlozi za intervenciju ekipa Hitne pomoći. Simptomi su malaksalost, zujanje u ušima, glavobolja, znojenje, ubrzano disanje, gubitak svesti. Kako pomoći osobi koja je "proključala"?

Evropljani zaljubljivije prirode od Amerikanaca

Najnovije istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Njujorku i Univerziteta u Moskvi, sa ciljem upoređivanja kultura sa aspekta pogleda na ljubav, pokazalo je da su Evropljani zaljubljivije prirode od Amerikanaca. U istraživanju je učestvovalo 1.157 odraslih osoba iz Litvanije, Rusije i SAD-a, a ispitanici su u upitniku odgovarali na pitanja u vezi asocijacija koje vezuju za romantičnu ljubav. I Litvanci i Rusi su za pojam ljubavi vezivali pojmove poput nerealnog, posebnog stanja i bajke, dok je Amerikancima najčešća asocijacija za ljubav prijateljstvo, zadovoljstvo, uteha i iskrenost, a pored ovih razlika, zajedničko za sve tri grupe ispitanika je vezivanje pojma ljubavi za seksualne strasti, emocionalnu uzbuđenost i zajedničko provođenje vremena. Studija je takođe pokazala da će se 90 posto Litvanaca zaljubiti u roku od mesec dana od prvog susreta, od čega će skoro 40 posto njih osetiti „leptiriće u stomaku“ već u prvih nekoliko dana nakon upoznavanja partnera. Za razliku od njih, čak 58 ispitanika iz SAD-a je istaklo da im treba čak dva meseca do godinu dana da bi se prepustili ljubavi. Najnovije istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Njujorku i Univerziteta u Moskvi, sa ciljem upoređivanja kultura sa aspekta pogleda na ljubav, pokazalo je da su Evropljani zaljubljivije prirode od Amerikanaca.

Fly Dubai uskoro u Srbiji

Niskobudžetna aviokompanija Fly Dubai podnela je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije zahtev za uspostavljanje redovne linije Beograd - Dubai od 1. novembra.

VIDEO: Ukradena deluks vagina

Jedna trgovina u Ohaju koja prodaje igračke za seks ima dosta problema s napaljenim kriminalcima koji provaljuju kako bi se dokopali skupih igračaka za masturbaciju.

Bez saglasnosti ostao bez penisa

Kada se prije četiri godine Phillip Seaton odlučio na operativni zahvat spolnog organa, kojim je trebao izliječiti upalu, ni sanjao nije da će ostati bez svoje muškosti. Nesretnom vozaču kamiona iz Kentuckyja ljekar je tokom operacije amputirao penis jer je navodno naišao na rak koji mu je ugrožavao život. Phillip i njegova supruga Deborah sada tuže hirurga zbog nanesene štete. Njihov advokat Kevin George je kazao sudiji da se njegov klijent više ne osjeća kao muškarac, te da mu doktor John Patterson prije operacije nikada nije da ni naslutiti da boluje od opake bolesti. "Bijesan je jer mu je Patterson odstranio penis bez pitanja, uskrativši mu mogućnost da sam izabere ili potraži drugo mišljenje", kazao je George, koji je poroti čak pokazao i nekoliko fotografija Seatonovog međunožja. "Možete vidjeti da tu nema ništa", obratio se članovima porote. Pattersonov advokat Clay Robinson tvrdi da je njegov klijent odstranio samo vrh Seatonovog penisa jer je bio zahvaćen kancerogenim ćelijama, te da je drugi ljekar odstranio cijeli organ. Također, tvrdi da je Seaton potpisao dokument kojim odobrava liječenje u nepredviđenim situacijiama. "Seaton je danas ovdje, u ovoj sudnici, zahvaljujući Johnu Pattersonu koji mu je spasio život", kazao je Robinson u sudnici. Bračni par Seaton je ranije podnio tužbu protiv Jevrejske bolnice, gdje je izvršena operacija, ali je postignut vansudski dogovor za nepoznatu svotu novca. Sada Seatonovi od hirurga traže odštetu za "gubitak ljubavi, naklonosti i uskraćivanje seksualnih odnosa", piše BBC. Kada se pre četiri godine Filip Siton odlučio na operativni zahvat polnog organa, kojim je trebalo da izleči upalu, ni sanjao nije da će ostati bez svoje muškosti.

Prenoćite u stanu Del Boja iz Mućki

DOMIŠLJATI poduzetnik dosjetio se kako privući turiste u svoj "hotel" te zaraditi mnogo novca iako nema vlasništvo na privlačnoj lokaciji ili u centru grada. Naime, svoje stanove u Peckhamu je preuredio da izgledaju identično kao stan Del Boya iz legendarnih "Mućki". Domišljati preduzetnik dosetio se kako da privuče turiste u svoj "hotel" i zaradi mnogo novca iako nema vlasništvo na privlačnoj lokaciji ili u centru Londona.

VIDEO: Gradonačelnica imala seks na krovu zgrade

Gradonačelnica belgijskog grada Aalsta, Ilse Uyttersprot, našla se u središtu seks skandala. Naime, snimka nje i njezinog zaručnika na kojoj vode ljubav usred bijela dana na krovu jednog dvorca obišla je svijet. Posljednjih dana u belgijskim medijima razotkriveno je kako je misteriozni par uhvaćen u ljubavnom klinču zapravo gradonačelnica i njezin zaručnik. Gradonačelnica je na društvenim mrežama potvrdila kako je upravo ona na snimci, ali je utvrdila kako je to njezina privatna stvar i ne bi trebala utjecati na njezin politički angažman. Gradonačelnica belgijskog grada Alsta, Ilza Ujtersprot, našla se u središtu seks skandala. Naime, snimak nje i njenog verenika na kome vode ljubav usred bela dana na krovu jednog dvorca obišla je svet.

Češljanje može da je ubije

Jedna 13-godišnja Britanka boluje od retke i neobične bolesti, zbog koje bi i najobičnije češljanje moglo da je košta života, objavili su mediji.

FOTO: Fantastične slike isušenog jezera

Salar de Ujuni, najveće isušeno slano jezero na svetu pravi je raj na Zemlji. Ovde se nebo i zemlja spajaju u jedno, da bi zajedno stvorili očaravajuće prizore, koji oduzimaju dah.

Čari seksa pred ogledalom

Zašto pre seksa ne biste tako namestili ogledalo da u njemu možete posmatrati kako partner prodire u vas? Ova vrsta voajerstva vam garantuje dodatno uzbuđenje i uživanje.