Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro 3. januara 118,34 dinara

Dinar će u četvrtak, 3. januara oslabiti za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,34 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Novinar Milan Jovanović dobio policijsku zaštitu

Udruženje novinara Srbije pozvalo je policiju i tužilaštvo da što pre pronađu i kazne odgovorne za obijanje stana u kom je živeo novinar portala Žig info Milan Jovanović, kao i nalogodavca paljenja njegove kuće u Vrčinu.

AKV: Policija i tužilaštvo ne smeju biti u službi vlasti

Advokatska komora Vojvodine najoštrije je osudila hapšenje Daška Milinovića i predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor i navela da je takvim postupanjem povređeno pravo na slobodu izražavanja i informisanja, kao i pravo na slobodu i bezbednost.

Đorđević: Efikasnija briga o ženama koje trpe nasilje

Ministаr zа rаd, zаpošljаvаnje, borаčkа i socijаlnа pitаnjа Zorаn Đorđević posetio je danas Sigurnu kuću u Beogrаdu i poručio dа će se brigа o ženаmа nаstаviti i u nаrednoj godini sа "još većim intenzitetom i boljim rezultаtimа".

Lav ubio 22-godišnju čuvarku zoo vrta

Lav je napao i usmrtio 22-godišnju Amerikanku u zoo vrtu u Severnoj Karolini u SAD, saopštila je uprava tog centra za zbrinjavanje i istraživanje životinja (Conservators Center).

Formirana radna grupa za razmatranje doživotnog zatvora

Ministarka pravde Nela Kuburović formirala je radnu grupu za izmene i dopune Krivičnog zakonika koja će se baviti razmatranjem inicijative fondacije "Tijana Jurić" za uvođenje kazne doživotnog zatvora, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Četiri godine na sudu zbog greške izvršitelja

Beograđanin Dušan Abramović već četvrtu godinu na sudu dokazuje da izvršitelji ne mogu da zaplene njegove stvari zbog duga prema Infostanu, jer stan za koji je utužen odavno nije u njegovom vlasništvu.