Educons uvodi tri inovacije u studiranje

Na današnjem sastanku Aktiva direktora srednjih škola predstavljene su tri inovacije koje Univerzitet Educons uvodi u svoj sistem studiranja.

Na današnjem sastanku Aktiva direktora srednjih škola predstavljene su tri inovacije koje Univerzitet Educons uvodi u svoj sistem studiranja.

Na sastanku u Sremskoj Kamenici, pored direktora pedeset srednjih škola, prisustvovali su Petar Viđikant, načelnik Školske uprave za Južnobački i Sremski upravni okrug i Staniša Banjanin, načelnik Školske uprave za Banatski okrug.

Značajne izmene u konceptu studiranja, koje Educons razvija, odnose se na način transfera znanja u nastavno-naučnoj oblasti. Umesto standardne repetitivne matrice studiranja na koji su profesori i studenti navikli, nova matrica studiranja podrazumeva interaktivne razgovore i razmenu znanja kroz diskusije studenata u grupama sa profesorima, u toku i mimo nastave, uz dodatno korišćenje svih tehnoloških pogodnosti.

Druga inovacija u okviru novog modela studiranja na Educonsu jeste tendencija da se Univerzitet do kraja 2015. godine tranformiše u fondaciju. Ovde je reč o ulasku Univerziteta u proces projektnog studiranja, što podrazumeva povezivanje sa kompanijama i formulisanje odnosa fondator (kompanija) i fondacija (Univerzitet), a to bi predstavljalo podršku životnom interesu studenata da pronađu dobar i siguran posao, ali istovremeno i mehanizam koji pokreće njegov motiv za učenje. Studijski programi sada se sinhronizuju s realnim poslovnim potrebama kompanija, uz mnogo prakse, a one, opet, blagovremeno određuju konkretan broj studenata koji žele da zaposle.

Treća krucijalna novina jeste informacija o dinamici radova na kompeltiranju međunarodnog kampusa Educonsa koji nudi visok nivo studentskog standarda i predstavlja prvi primer takve vrste, kada je u pitanju privatno visoko školstvo u regiji Zapadnog Balkana. Naime, od juna 2015, u sastavu Univerziteta nalaziće se i moderno opremljen studentski dom, a od septembra iste godine, zidanje kampusa biće nastavljeno priključivanjem sportske hale, kojom će najzad biti ostvaren zdrav koncept studiranja, karakterističan za Zapad.

Uvažavajući obostrani nivo svesti da srednje i visoko obrazovanje predstavljaju integralni sistem obrazovanja, predstavnici srednjih škola i Educonsa, kroz dijalog, usaglasili su svoje stavove i podelili odgovornost prema mladim generacijama, ali i onima koje tek dolaze, na taj način čineći krupan korak ka boljoj budućnosti školovanja u Vojvodini i Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti