Informatika u minusu 14 miliona

JKP "Informatika" potrošila je na reprezentaciju 3,2 miliona dinara, što je skoro 60 odsto više nego što je bilo predviđeno.
JKP "Informatika" potrošila je na reprezentaciju 3,2 miliona dinara, što je skoro 60 odsto više nego što je bilo predviđeno.

Kako piše Blic, ovo javno preduzeće planiralo je da u prošloj godini bude u plusu 2,5 miliona dinara, a završili su u minusu od 14 miliona, pokazuje njihov izveštaj o radu.

Za minus Informatike dobrim delom zaslužni su i prekomerni troškovi. Naime, oni su za sportske aktivnosti potrošili 80 odsto više od planiranog, za reklame 90, a za dnevnice za službena putovanja premašen je plan za 370 odsto. Potrošeno je 1.900.000 dinara, od toga je za putovanja u inostranstvo izdvojeno 1.500.000 dinara.

Sa druge strane, već mesecima traje agonija 19 radnika ovog preduzeća, koji se sa istim sude zbog nezakonitih otkaza koji su im podeljeni. Preduzeće tuži još 60 zaposlenih za neisplaćene regrese u poslednje tri godine.

  • Toma

    29.09.2015 12:16
    vucevic na potezu
    Po običaju neće uraditi ništa jer on nije odgovoran za to što je doveo lopove u te firme, i što ih tu drži.

    ja bih zaveo reda u gradu za 5min.
  • putar

    29.09.2015 11:36
    Pitanje
    Pitanje za nekog advokata pravnika da li radnici u ovakvom slucaju mogu ili nekim slicnim mogu da se skupe i tuze direktora za unistenje firme posto grad i stranke to ne zanima bude li 1 prosao tako nece pasti vise ni jednom da se tako ponasa i da sme znaci da se otpusta bez prava sme da se trosi nemilice sme a da odgovara ne sme pa dokle vise .Isto i u dr firmama jkp pa jedino radnici da se skupe i da tuze pa nek Vucic vidi kako mu vode firme kompanjoni a na izborima ce dobiti pedalu kao sto je Mile D dao Dinkicu. Kaad bi 200 radnika tuzilo direktora po ne znam pravno ali ako postoji osnov to pravnici znaju znaci ne firmu nego njega lepo pa da vidis dal ce se gurati za direktore menadzere savetnike obuhvatiti ih sve dodju u firmu ako i dodju na posao.Onog iz stana nije sramota eej radnici na minimalcu sto za direktora ne vazi znaci on je primao 100000 i nije ga sramota da tuzi za platu gamad.Ja sam radnik jkp al ako je resenje da se privatizuje e nek ide da vidim onda gde ce pacovi da se udome i da daju stranci .Od onakvih firmi politika olos banda bagra ovo uradise.Moze za 2 meseca da se sve dovede u red da grad hoce da otpusti administraciju i da se radi radnike na teren i da se vrati ugled gradu al ova vlast je to na recniku samo imala.Oni spustili platu u Putu za 30 posto i kaze sto ste ne zadovoljni kasnila je 3 meseca .A da se pokrene ko je zaduzio sto ste pricali pre izbora necete pa pokrenite pa nek bivsi direktori vrate pokradeno .Oni isplate bivsem direktoru Jkp put 5 miliona i jos i otpremninu dobio eeeeee a mi radimo za minimalac pa DOKLE VISE DOKLE
  • Zbunjena

    29.09.2015 11:32
    A dokle ćemo mi da ćutimo i da im dopuštamo da rade šta hoće? Treba da se svako od nas zapita zašto ćuti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti