Magična letnja škola engleskog i Dvorana tajni u srcu Novog Sada

U samom centru Novog Sada, u srcu almaškog kraja, krije se zelena oaza koja otvara magičan svet mašte i čarobnjaka.
U samom centru Novog Sada, u srcu almaškog kraja, krije se zelena oaza koja otvara magičan svet mašte i čarobnjaka.

Nakon prolaska kroz peron 9 i 3/4, ulazi se u zemlju Avaloniju, magični svet, prepun iznenađenja. Ovo ne zvuči slučajno kao deo serijala o Hariju Poteru, već se radi o događaju koji se trenutno dešava u školi stranih jezika "Avalon", u njihovoj letnjoj školi engleskog jezika pod nazivom "School is cool".

Polaznike dočekuju maskirani profesori, kao i "Sorting hat" koji ih razvrstava u "domove" po uzrastu, a organizatori ove letnje škole potrudili su se da osiguraju da ni jedan trenutak u ovom kampu ne podseća na školu i klasičnu nastavu engleskog jezika, kaže za 021 Sanja Mijatović Majin, direktorka "Avalona".

"Naša letnja škola svake godine ima drugačiju tematsku celinu. Ove godine nam je tema Avalon-škola magije i čarobnjaštva, pa smo naše prostorije pretvorili u magičnu zemlju Avaloniju, a mališanima smo napravili i Dvoranu tajni, trpezariju u Hogvortsu, čarobnjačke odore, pa čak i odeljak sa magičnim napicima. Deca su u nekoliko grupa tu pet časova dnevno, imaju radionice, konverzacijske časove, kao i organizovan ručak", rekla je ona i napomenula da pored ove letnje škole takođe organizuju i konverzacijske kurseve engleskog, kao i letnje kurseve nemačkog jezika za sve uzraste.

Ovakav način organizacije časova engleskog jezika i učenje putem integrisanja sadržaja je jedinstven u Novom Sadu, a preuzet sa sličnih kurseva organizovanih po Velikoj Britaniji. Cilj ove letnje škole nije samo da se unapredi znanje engleskog jezika, već i da se na zanimljiv način deca uzrasta od 4 do 15 godina upoznaju sa istorijom, umetnosšću, biologijom, astronomijom i drugim naukama.

Škola stranih jezika "Avalon" već dvanaest godina pomaže Novosađanima, ali i strancima da nauče jezik koji ih zanima, a sve to u jedinstvenom ambijentu i uz pomoć vrhunskih stručnjaka. Pored činjenice da se posebna pažnja posvećuje stručnosti i kreativnosti profesorskog kadra, ova škola stranih jezika ima još jednu prednost - stacionirana je u samom centru grada, u Save Vukovića 21.

Škola se prostire na preko 150 kvadrata, u moderno opremljenom prostoru sa bibliotekom, računarima, projektorima i interaktivnim tablama. Pored savremeno opremljenih učionica i učionice posebno prilagođene za malu decu ali i odrasle, u Avalonu postoji i prostrano dvorište, savršeno za odmor od učenja uz kafu pored jezerceta.

"Avalon" je vremenom rastao, povećavao se profesorski kadar, pa i jezici koji su na raspolaganju, te sada polaznici u ovoj školi mogu učiti engleski, italijanski, grčki, nemački, mađarski i srpski jezik.

Pored mnogobrojnih sugrađana koji su u "Avalonu" naučili strani jezik, ova škola pruža svoje usluge i Izvršnom veću Vojvodine, DDOR-u Novi Sad, Color press grupi,Vojvođanskoj banci, Novosadskom sajmu, Crédit Agricole banci, Hemofarmu i mnogim drugima.

Više o ovoj školi stranih jezika i njihovoj ponudi kurseva možete pogledati na njihovom sajtu OVDE ili Fejsbuk stranici OVDE. (Gordana Ćosić)

  • Mama

    01.07.2015 12:59
    Moje dete je išlo prošle godine na ovaj kamp ,a ide i ove ...
    Najbolja preporuka je što deca žele tamo da se vrate ...

    Svaka im čast i sve pohvale svima u "Avalon"-u...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti