Manje zahteva za povraćaj PDV na bebi opremu u Vojvodini

Ukupno 5.807 zahteva za refundaciju PDV-a ua opremu i hranu za bebe podneto je do 15. jula u Vojvodini.
Ukupno 5.807 zahteva za refundaciju PDV-a ua opremu i hranu za bebe podneto je do 15. jula u Vojvodini.

U novosadskoj Poreskoj upravi kažu da je u odnosu na prethodni period za povraćaj, ovog puta bilo 16 zahteva manje.

Iznos sredstava koja se refundiraju je u proteklom periodu povećan za oko 1.000 dinara, zbog porasta indeksa potrošačkih cena na godišnjem nivou. Ukupan iznos za povraćaj PDV-a iznosio je 71.540 dinara.

Zahtev za refundaciju mogu da podnesu roditelji čiji prihodi ne prelaze 981.120 dinara, i čija vrednost imovine nije veća od 23.914.800 dinara. I ovi iznosi se koriguju u odnosu na rast potrošačkih cena.

Da bi ostvarili pravo, roditelji moraju da budu državljani Srbije, usvojitelji ili staratelji da imaju rešenje nadležnog organa, da popune zahtev, dostave fiskalne isečke za robu koja je kupljena i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Refundira se PDV-a za: mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, sedište za automobil i pelene.

Naredni rok za podnošenje zahteva će biti u januaru.

  • Jelena

    20.08.2014 20:24
    Kada ce biti uplata na racun i resenje koje nisam dobila ni posle mesec dana????
  • Tako je Gradjaninu...

    12.08.2014 12:36
    A da ne pominjem sto treba da potrosis ''milione'' da bi od te takozvane refundacije otisao u nabavku za nedelju dana i to je pitanje...ko razume shvatice o cemu pricam...
  • Gradjanin

    12.08.2014 08:56
    Ja ne refundiram PDV u Srbiji. Odem u Segedin, tamo je bebi oprema 30-50% jeftinija nego u Srbiji i onda jos na granici vratim madjarski porez, tako da prodjem znacajno jeftinije i jos imam to zadovoljstvo da od potrosnje na moje dete nisam hranio partijsku bulumentu u javnom sektoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti