Niko neće biti kažnjen zbog hranjenja napuštenih životinja

Odluka o zabrani hranjenja napuštenih životinja na javnoj površini ili zajedničkom prostoru stanovanja nikada nije sprovedena tako da se neko kazni zbog svoje humanosti.
Odluka o zabrani hranjenja napuštenih životinja na javnoj površini ili zajedničkom prostoru stanovanja nikada nije sprovedena tako da se neko kazni zbog svoje humanosti.

U saopštenju iz Gradske kuće se navodi da je sporna odluka doneta za vreme mandata prethodne vlasti i da Demokratska stranka sada pokušava političkim manipulacijama i dezinformacijama da unosi nemir među Novosađane.

"Odluku koju je Demokratska stranka donela za Novosađane ova vlast neće sprovoditi u punom kapacitetu i slediti njenu oštru i slepu politiku kažnjavanja onih koji hrane napuštene životinje. To je visoko human čin i u Novom Sadu niko neće, kao što je i do sada bio slučaj, biti kažnjen zbog toga što je napuštenom psu dao komad hleba ili vodu. Ponovo pozivamo kritičare koji, radi dobijanja političkih poena, uznemiravaju javnost, da iznesu svoje razloge zbog kojih su tu Odluku predložili na Skupštini grada i potom je usvojili, a sada se nalaze pozvani da kritikuju i prebacuju svoje breme odgovornosti na druge", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su komunalni policajci i inspektori uvek reagovali i reagovaće na pozive i pritužbe građana koji se osećaju ugroženo zbog postupaka svojih sugrađana. "Međutim, i u tim slučajevima nije bilo niti će biti pisanja kazni, već se sve završavava na usmenim opomenama. Nadležne gradske službe pokrenule bi upravne postupke protiv prekršilaca samo u slučajevima drastičnog kršenja pomenute Odluke, na način da se uznemiravaju komšije i izuzetno narušavaju uslovi u prostorijama i objektima zajedničkog stanovanja".

Navodi se i da se trenutno traži način za sprovođenje planskog i kontrolisanog hranjenja životinja na određenim mestima, čime bi se pored koristi za lutalice, mogao vršiti nadzor populacije napuštenih životinja.

  • Lečim Razočaranost

    28.07.2015 07:25
    @ razocarani
    Jedna od najvećih ljudskih tragedija je biti slep pored oba zdrava oka itd. Preslatko je što si došao da se izjadaš i podeliš svoje potonule nade sa ljudima, no pošto je sve laž: objasni ispisane prijave koje su usnimile kamere i objasni izjave čelnika Komunalne koji su potvrdili sve navode. Dakle, ne radi se o praznim pričama na papiru gde svako može pisati šta hoće kao što ti to sada radiš, već se radi o osobama i sa jedne i sa druge strane koje imaju identitet i koje su pred kamerama istupile u javnost i iznele šta su iznele. Želiš da kažeš da su ama baš svi podmetnuti od strane prethodne vlasti, i da su to zapravo vanzemaljci koji su se infiltrirali i medju gradjane i sastavljače zakona i sprovodice istog a sve zarad spinovanja umova našeg napaćenog naroda? Od tolike koprene ucveljenosti nad svojim isterorisanim umom ne stižeš ni da vidiš ni da prokomentarišeš zašto bi dalje iko bio opominjan ako nešto već nije u neskladu sa Zakonom i zašto ova vlast nije ispravila i zašto ne namerava da ispravi to zlo prethodne vlasti u vidu prepravljanja zakona, to je ipak samo slovo na papiru. Zašto, na primer, nije ukinut zakon o privatnim izvršiteljima, i on je donet od strane prethodne vlasti, a kosi se najpre sa ustavom pa onda i sa ostalim zakonima, već se i više nego uredno sprovodi? I pitaš se da li će se neko "izvinuti". Koliko je meni poznato, ovo nisu sletske igre niti čas fizičkog vaspitanja, pa da se neko izvine ili napravi špagu ili stav na rukama. Da smo potonuli kao narod - jesmo, a jedan od razloga ćeš naći u ogledalu jer slični tebi ne dižu glas protiv nepravde i pogrešnog već protiv odabranih osoba makar je ono što oni radili bilo i više nego ispravno
  • 27.07.2015 17:06
    Niko nije kaznjen, ikada, bar sto se komunalne policije tice...ni baka od 70, a ni ona od 100. Budite sigurni da je tako. Da je drugacije vec bi se mahalo papirima.
  • VOLIMZIVOTINJE

    27.07.2015 16:51
    Mozda im je ovo bolje od humanosti ?
    http://www.nadlanu.com/pocetna/info/vesti/Stravicno-Kuvaju-zive-pse-ljudi-sirom-sveta-potpisuju-peticiju-da-se-zaustavi-ovaj-teror-nad-zivotinjama-FOTO.a-169319.293.html

    U svakom slucaju, ja sam za zastitu svakog zivog stvora, a ne samo najboljeg covekovog prijatelja....

    https://www.causes.com/campaigns/4079-nobody-touch-the-dog?conversion_request_id=304467108&recruiter_id=189133059&utm_campaign=share&utm_content=campaign&utm_medium=wall&utm_source=fb&fb_ref=Default

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti