Novosadski notari već overavaju dokumenta

Prvog radnog dana javni beležnici u Novom Sadu već su zakazivali prve overe dokumenata.
Prvog radnog dana javni beležnici u Novom Sadu već su zakazivali prve overe dokumenata.

- Ljudi se interesuju, zovu telefonom, pitaju za proceduru, koliko koštaju usluge. Banke se takođe interesuju za hipotekarne izjave - rekao je javni beležnik Siniša Soro.

On je objasnio da će brzina rada javnih beležnika pre svega zavisiti od toga koliko su stranke postigle čvrst dogovor o sadržini pravnog posla, odnosno od dokumentacije koje su spremne da prikažu beležniku i na taj način ubrzaju čitavu proceduru. Dodaje da se javni beležnici bave ne samo overom, već i sastavljanjem ugovora.

- Građani sada mogu da urade sve na jednom mestu, za razliku od ranije kada su morali da pripremaju ugovore, najčešće uz tuđu pomoć, i potom da idu u sud na overu - naveo je Soro. Prema njegovim rečima, javni beležnici će bolje raditi posao nego što su taj deo posla do sada radili sudovi.

Za Novi Sad je predviđeno ukupno 13 notara, a na konkursu je izabrano devet. Preostali notari će biti izabrani u skladu sa odlukom Ministarstva pravde, koje je dužno da raspiše konkurs.

  • Ogorceni

    17.09.2014 17:39
    100 puta skuplje
    Da li iko od notara moze da napise koliko kosta davanje zalozne izjave za stan od 40000 evra,a koliko je overa ta iste izjave kostala u sudu do 01.septembra?
  • 03.09.2014 16:41
    Zemlja cudesa
    13 Notara???
    Hahahahah
    Ludilo!
  • 02.09.2014 10:21
    idemo dalje za veće pare
    Koliko sam video, cene mogu biti znatno veće nego do sada u sudu za overu dokumenta (plus pdv)...opet je neko nekom namestio posao i zaradu na tuđ (naš) račun?? Sud, bar u Novom Sadu, je u poslednje vreme ažurno i veoma efikasno odrađivao ove poslove za manje para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti