Novosadski taksisti ne štrajkuju

Novosadski taksisti se neće pridružiti generalnom štrajku taksi i autoprevoznika u Srbiji, najavljenom za septembar.  
Novosadski taksisti se neće pridružiti generalnom štrajku taksi i autoprevoznika u Srbiji, najavljenom za septembar. Predsednik udruženja "Taksi Vojvođani", Radoslav Krstić, kaže za Radio 021 da je nakon pregovora sa sindikalcima iz Beograda zaključeno da se njihovi zahtevi razlikuju.

Novosadski taksisti od lokalne samouprave zahtevaju primenu jedinstvene minimalne cene rada i obračun sa divljim taksi prevoznicima, a dogovori o tim pitanjima očekuju se krajem nedelje.

"U petak ćemo održati sastanak. Tada ćemo doneti konačnu odluku o tome šta ćemo dalje da radimo kada su u pitanju naši neispunjeni zahtevi. Mi na njih nismo dobili odgovor - ni da, ni ne. Znači sva ta pitanja su i dalje otvorena", kaže Krstić.

Jedini zahtev oko kog su se taksisti iz Beograda i Novog Sada složili jeste da se fiskalizacija ne primenjuje na taksi delatnost. Budući da je u pitanju republička odluka za koju se ne zna kada će se i kako primenjivati, razgovori o tome će se tek voditi. Podsećamo, granski sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" najavio je generalni štrajk za 1. septembar, smatrajući da Vlada Srbije nije ispoštovala dogovor koji su postigli nakon prošlogodišnjeg protesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.