Odlazak robotičara na Svetsko prvenstvo pod znakom pitanja

Učenici Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" koji su se plasirali na međunarodno takmičenje u robotici "Eurobot" u Francuskoj, mogli bi da ostanu bez učešća na tom takmičenju zato što nemaju novca za put i smeštaj.

Učenici Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" koji su se plasirali na međunarodno takmičenje u robotici "Eurobot" u Francuskoj, mogli bi da ostanu bez učešća na tom takmičenju zato što nemaju novca za put i smeštaj.

Profesor ove sekcije Vasa Bjelica rekao je da bi ukupni troškovi za desetak učenika i profesora iznosili oko tri hiljade evra i dodao da su se obratili za pomoć Gradskoj upravi za obrazovanje i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, ali da još uvek nikakav odgovor nisu dobili. Kako prenosi Blic, on je istakao da su prethodnih godina dobijali novac od grada, ali da sada svi strahuju budući da je do početka takmičenja koje se održava od 17. do 20. maja stalo svega deset dana.

Đaci su na nacionalnom takmičenju u robotici koje je održano u aprilu u Novom Sadu osvojili drugo mesto, a ono što njihov uspeh čini većim jeste podatak da su se nadmetali u konkurenciji studenata i asistenata fakulteta, koji imaju mnogo više iskustva od njih.

  • mLSH

    09.05.2012 11:44
    ja sam jedan od tih ucenika i zelim da vam se zahvalim na podrsci. nadamo se da ce nam neko pomoci i omogociti odlazak na ovo takmicenje, koje nama veoma znaci i koje nam moze pomoci u daljoj karijeri.
  • Lusi NS

    08.05.2012 19:02
    @Vucjak:kada si ti ostavio komentar prošlo je sat vremena, od objavljivanja vesti do sada je prošlo 6 sati,pa samo 8 komentara.Da treba da se kritikuju mladi,već bi se javila gomila "dežurnih" pljuvača.
  • All Star

    08.05.2012 15:30
    A da oni sto se ugradjuju u svako renoviranje i nadgogradnju skole izdvoje malo za talentovane ucenike? Toliko su se nafatirali da ne bi ni osetili 3 hiljade evropljana manje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti