Optužnica za Razvojnu banku Vojvodine na preispitivanju

Apelacioni sud u Beogradu vratio je Specijalnom sudu na ponovno preispitivanje optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još petoro optuženih za malverzacije s bankarskim garancijama u Razvojnoj banci Vojvodine, s nalogom da jasno obrazloži zašto smatra opravdanim njeno potvrđivanje.
Apelacioni sud u Beogradu vratio je Specijalnom sudu na ponovno preispitivanje optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još petoro optuženih za malverzacije s bankarskim garancijama u Razvojnoj banci Vojvodine, s nalogom da jasno obrazloži zašto smatra opravdanim njeno potvrđivanje.

- Apelacioni sud je ukinuo rešenje prvostepenog suda o potvrđivanju optužnice jer nije izneo detaljno objašnjenje o tome koji konkretan dokaz ukazuje i povezuje krivično delo i njegovog učinioca - rekla je potrparolka suda Mirjana Piljić.

Specijalni sud takođe nije izneo zaključak da baš taj dokaz u svom kvalitetu daje osnova za zaključak da je pojedini okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično delo koje je predmet optužbe. "Samo nabrajanjem dokaza bez njihove konkretne analize od suda, iz čega bi proizlazio njegov jasan stav na postojanje opravdane sumnje, obesmišljava ispitivanje optužnice kao faze krivičnog postupka", stoji u obrazloženju Apelacionog suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 27. februara optužnicu protiv zaposlenih u Razvojnoj banci Vojvodine zbog sumnje da su odobravanjem 27spornih plasmana - kredita i bankarskih garancija - pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednim društvima koja su bila pod kontrolom Dušana Borovice i Željka Jovovića ukupno veću od 3,5 milijarde dinara, kao i da su za taj iznos oštetili banku. Na optužnici su predsednica Izvršnog odbora RBV-a Biljana Jovanović, članovi IO Goran Kostić i Jelena Kokelj Protić, kao i član kreditnog odbora i direktor Sektora Razvojne banke Vojvodine za poslovanje s privredom Slobodan Bajin.

 

  • 22.05.2014 21:41
    koordinatorka
    elitnom prostitucijom ...permanentno napredovanje u poslu pa čak i u stečaju zar je to moguće ???, nadam se da će ovo da pročita neko s vrha vlasti i na ta mesta stavi ljude koji su zasluzili svojim radom trudom i znanjem radna mesta!!!!
  • mariana

    20.05.2014 23:13
    Sta radi taj sud?I onda kazu nezavisno sudstvo. Nezavisno od vlasti, ali nije nezavisno od raznih bogatasa kojima sve moze da prodje bez kazne.Ds je jasno povezan sa tim proneverama.
  • 20.05.2014 14:55
    kordinatorka
    a kada će da uhapse koordinatorku u razvoj banci vojvodine u stečaju bavi se prostitucijom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti