Policija na Najlonu često pravi zasede lopovima

Prijava zbog "šibicara" – kockara, prosjačenja i skitničenja sve više je na Najlon pijaci vikendom.
Prijava zbog "šibicara" – kockara, prosjačenja i skitničenja sve više je na Najlon pijaci vikendom.

U policijskoj ispostavi na Klisi kažu da beleže veliki broj krivičnih prijava za nasilje u porodici i to neretko u delovima grada gde ima grupisanog socijalno ugroženog stanovništva, zbog krađa po kućama, salašima, automobilima i na putevima, kao i džeparenja na buvljaku. "Na velikom području koje pokrivamo, krađe i razbojništva rasvetljavamo uspešno, mada poseban problem predstavljaju salaši i kuće u kojima dugo niko ne boravi", kaže komandir policijske ispostave na Klisi Marina Crnčević.

Dodaje da kada je reč o Najlonu, najčešće bude povratnika specijalizovanih u tome, koji traže lakoverne ljude da bi ih za kratko vreme ostavljali bez para. "Mi stoga pravimo zasede i to uspešno rešavamo jer smo stalno prisutni na toj pijaci, od petka do nedelje, kada ima po desetak hiljada posetilaca. Samo jednog vikenda ovog meseca priveli smo četiri lica zbog "šibicarenja" i podneli prijave protiv njih i već su im i izrečene kazne. Nažalost, oni se vraćaju svom zanimanju", dodaje ona.

Na Najlonu bude i džeparenja, pre svega novčanika, a na tom bazaru često kao roba koja se prodaje završe predmeti koji su ukradeni. "Problem je u tome što neki građani ne čuvaju dokumentaciju o kupovini stvari, najčešće bicikla, pa nastaju nevolje kod dokazivanja vlasništva, kada oni smatraju da su prepoznali kao svoju stvar koju neko prodaje", objašnjava ona.
  • Normalan

    04.09.2014 06:58
    Parking
    Meni su "usmerivači" ogrebali auto od prednjeg fara do zadnjeg svetla zato što im nisam platio i objasnio zašto neću da platim. Puno ih je po gradu a mislim da spadaju u jednu od tih kategorija. Ne mora se daleko ići i dugo tražiti.
  • lola

    02.09.2014 19:36
    30 godina isti šibicari..
    Iste face šibicara 3 decenije i to je znači njihov redovan posao i zarada od lakovernih...
  • Mrki

    02.09.2014 07:56
    .....
    U Nemackoj se to zove flomark i nema kao kod nas svega i svacega.Pogotovo nema reketiranja i spustanja cena od policajaca u civilu..........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti