Poljoprivredni fakultet obeležio 60 godina postojanja

Novosadski Poljoprivredni fakultet danas je obeležio 60 godina postojanja.
Novosadski Poljoprivredni fakultet danas je obeležio 60 godina postojanja.

U amfiteatru Fakulteta održana je tim povodom svečana akademija i uručena su specijalna priznanja, koja se dodeljuju zaslužnim institucijama i pojedincima.

Fakultet je nastao u vreme nerazvijene poljoprivrede, gotovo ruralnog tipa. Prvi je dao četiri generacije agronoma opšte stručne spreme, a zatim je sa razvojem intenzivne proizvodnje i menjanjem strukture proizvodnje započeto obrazovanje agronoma usmerenog stručnog obrazovanja koji danas svojim znanjem doprinose razvoju kvalitetne proizvodnje hrane, upravljanju proizvodnjom na savremenim tehničko-tehnološkim, ekonomskim i ekološkim principima.

Osnivanje Poljoprivrednog fakulteta imalo je značaj ne samo za razvoj poljoprivrede već za ukupni društveni život Novog Sada, Vojvodine, Srbije ali i cele SFRJ. Poljoprivredni fakultet osnovan zajedno sa Filozofskim fakultetom, potvrđuje neraskidivu vezu dva bogatstva Vojvodine.

Za 60 godina postojanja fakultet je promovisao više od 10.000 inženjera agronomije, više od hiljadu magistara nauka, više od 700 doktora nauka, oko 300 mastera po Bolonjskom programu, i isto toliko doktora veterinarske medicine.

  • cici

    14.06.2015 07:43
    studije na vezu
    Kada sam ja upisala ovaj fakultet, kao cestito dete iz unutrasnjosti drzave, bila sam ubedjena da nepotizma nije bili ali, prodjose silne godine, ja odoh u mirovinu, i jednom neobavaznom razgovoru, saznam, da je p[rilikom mog upisa 60 opsoba ,mamini i tatini sinovi, upisano na vezu, davno sam ja imala predlog, ali niko me ne slusa, svi iz maticnog grada da budu zaposleni u nekom drugom gradu, nakon studija, pa bi se tada videlo, ko oma nesto u glavi od materije sa studija.
  • noname

    21.11.2014 19:11
    dvorana mraka
    Najmracniji fakultet ikad napravljen...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti