Ratni veterani traže popust na komunalije

Ratni veterani iz Novog Sada i okoline, okupljeni u Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, traže da im se odobre subvencije za komunalne usluge.

Ratni veterani iz Novog Sada i okoline, okupljeni u Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, traže da im se odobre subvencije za komunalne usluge.

U zahtevu upućenom gradonačelniku i predsedniku Skupštine grada, naveli su da traže da im se na računima objedinjene naplate "Informatike" odobri 50 odsto popusta, odnosno da iznosi budu prepolovljeni. Pored ratnih veterana, Udruženje identičan popust traži i za ratne vojne invalide, porodice poginulih i nestalih osoba, kao i civilnih invalida rata.

Ukoliko se njihovom zahtevu udovolji, iz Udruženja poručuju da će radi pojednostavljivanja prikupljanja dokumentacije, Udruženja prikupljati, objedinjavati i predati dokumentaciju sa zahtevom za ostvarivanje popusta na račune za komunalne usluge. Na ovakav potez, ratni veterani iz Novog Sada su se odlučili jer njihove kolege sa teritorije Beograda, kako kažu, uživaju ovu povlasticu već dugi niz godina.

Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, u Novom Sadu ima oko 5.000 članova.

  • 03.10.2013 13:40
    drzava nije bez naroda
    sluzimo drzavi a i ona nama -tako bi trebalo.svasta smo preziveli od nasih drzavnika a jos uvek prezivljavamo/kada ce ova nasa nazovi drzava poceti nama da sluzi a ne samo da nas unistava.NARODE BORI SE ZA SVOJA PRAVA NA SVAKI MOGUC NACIN.
  • 02.08.2013 07:39
    osuda navedenih komentara
    ocigledno da ovde nema ni jednog ucesnika rata na kosovu i metohiji.ratne dnevnice nisu isplacene po ustavi i zakonu i radi se samo o razlici koju su neki uspeli debelo da naplate a posten svet kao sve u ovoj zemlji ostao diskriminisan.e po tom osnovu d i s k r i m i n a c i j e slede neisplacene ratne dnevnice,ako sud u strazburu ponovo potvrdi.ako ne povlacim navedeni komentar.pozrav.
  • Milan

    13.06.2013 10:27
    Vatrogasci
    Za te hrabre vatrogasce se apsolutno slazem i trebalo bi im dati status ratnog veterana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti