Svetski urolozi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, sledeće nedelje održaće se kurs minimalno invazivne hirurgije uroloških pacijenata.
Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, sledeće nedelje održaće se kurs minimalno invazivne hirurgije uroloških pacijenata.

Od srede 2. aprila do subote 5. aprila u Dečijoj bolnici će se operisati 10 do 16 dece, uzrasta od četiri meseca do 16 godina.

Tom prilikom će prof. dr Jorg Fuchs i dr Tobias Luithle izvesti demonstrativne operacije najtežih uroloških pacijenata, koristeći najnovije tehnike i sprovodeći najmodernije operativne procedure. Kurs okuplja dečije hirurge i urologe iz Rumunije, Mađarske, Albanije, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Učesnici će operacije pratiti u amfiteatru Instituta, preko direktnog video linka, gde će gostujući profesori u operacionim salama Instituta izvoditi operacije i demonstrirati primenjene procedure. Značaj ovog kursa se prvenstveno ogleda u uvođenju novih operativnih procedura u Dečiju bolnicu, ali i u budućoj saradnji sa eminentnim i vodećim dečijim hirurzima i ustanovama Evrope i regiona.

Profesor Jorg Fuchs jedan je od vodećih dečijih hirurga Evrope, a ujedno je predsednik Udruženja dečijih hirurga Nemačke.

  • B

    28.03.2014 13:00
    Neka odrze seminar i urolozima u klinickom centru
    A posebno neka ih nauce da razlikuju kamen u besici (pregledanoj UZ i cistoskopijom) od zlocudnog tumora.

    neko je umro zbog toga
  • Dede

    28.03.2014 12:38
    ?
    Da li ce nasi novosadski lekari preci preko vlastite sujete pa pozvati i kolege iz Beograda ili ce I dalje smatrati sebe nedodirljivima..najboljima itd..Navescu samo ime Vladimira Kojovica...vrhunskog hirurga...skromnijeg og vecine sestara novosadskih bolnica..
  • eva

    28.03.2014 12:36
    obuka
    Eto, tako se deli znanje. A ne kao kod nas gde ni prof.na fakultetu nece da obuci studente i specijalizante da im ne bi bili konkurencija. Zato smo tu gde smo i ne verujem da cemo se odatle pomaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti