UO Pozorišta mladih smenio Tijanu Delić

Po direktivi novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove, večeras je na sednici Upravnog odbora Pozorišta mladih smenjena Tijana Delić sa mesta direktorke ove ustanove.
Po direktivi novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove, večeras je na sednici Upravnog odbora Pozorišta mladih smenjena Tijana Delić sa mesta direktorke ove ustanove.

Kako je to 021 danas i najavio, na istoj sednici Upravni odbor je doneo odluku da rukovođenje poveri diplomiranoj glumici Emiliji Mrdaković, zaposlenoj u ovom teatru 25 godina.

SPO je tako iz trećeg pokušaja uspeo da se izbori za svog čoveka jer je ovoj partiji u stranačkoj raspodeli kolača nakon poslednjeg prekomponovanja vlasti pripala ova ustanova. Prethodno nije prošao pokušaj imenovanja Dragana Marinkovića Mace zbog velikog bunta javnosti, a potom ni Miloša Savina jer nije ispunjavao uslove konkursa.

UO je saopštio i da je protiv Delićeve podneta krivična prijava zbog "budžetskih prekršaja i nenamenskog trošenja novca", što joj je i nagovešteno u ranijem telefonskom razgovoru.

Predlog UO sada treba da verifikuje Skupština grada.

  • 23.11.2014 21:44
    loša odluka!
    podrška Tijani od strane kolektiva i prijatelja!
  • Helen

    22.11.2014 23:05
    Ako je nenamenski trosila sredstva bivsa direktoirica logicno da je smene. Spekulacije o nekoj nevodnoj krizi u koaliciji u gradu su smesne.
  • Sale NS

    22.11.2014 18:51
    Koliko god ...
    ... mi se gade svi likovi iz SPO, a dopada Delićka, ipak treba malo povući ručnu jer sam na drugim medijima pročitao i neke drugačije podatke i činjenice koje direktno optužuju ovu mladu ženu za zloupotrebu položaja ?! Sačekajmo malo da vidimo o čemu se zaista radi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti