Završeno ispitivanje zloupotrebe službenih vozila

Radna grupa za ispitivanje postojanja zloupotrebe korišćenja službenih vozila za narednu sednicu Skupštine grada dostaviće izveštaj o tome šta su konstatovali nakon višemesečne istrage.

Radna grupa za ispitivanje postojanja zloupotrebe korišćenja službenih vozila za narednu sednicu Skupštine grada dostaviće izveštaj o tome šta su konstatovali nakon višemesečne istrage.

U saopštenju Radne grupe se navodi da su gotovi radni predlozi svih pet podgrupa koje su ispitivale zloupotrebe korišćenja službenih vozila u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad.

- Izveštaji su napisani nakon što je pregledana tražena dokumentacija, kao i posle posete tim preduzećima i ustanovama. U radnim izveštajima istaknuti su pojedini primeri, kao i parametri koji ukazuju na to da li postoji sumnja u eventualnu zloupotrebu korišćenja službenih vozila ili ne. Na današnjoj sednici je dogovoreno i da konačan izveštaj, koji bi objedinio izveštaje podgrupa, sadrži preporuke i mere koje bi ubuduće sprečile eventualne zloupotrebe korišćenja službenih vozila - navodi se u saopštenju.

Predsednik Radne grupe Slobodan Milić izjavio je da očekuje da se konačan izveštaj nađe pred odbornicima na narednoj sednici novosadskog parlamenta. Radna grupa ispitivala je eventualne zloupotrebe službenih vozila od 2004. do 2014. godine.

Oni su počeli rad polovinom prošle godine i više puta je pomeran rok za završetak njihovog rada, pri čemu neke gradske ustanove nisu bile spremne da dostave podatke o korišćenju vozila.

Inače, dok se čekalo na izveštaj radne grupe, revizor je, pregledajući budžet za 2013. godinu, konstatovao da su službena vozila Grada trošila i 130% više goriva od standarda.

  • Samo

    28.01.2015 08:28
    jedno
    Ova kontrola je bila presmešna, članovi grupe su bili iste političke pripadnosti kao I direktori preduzeća koja su kontrolisali.

    npr. član SNS-a koji je u komisiji kontroliše preduzeća koje drži SNS, I to pravilo je važilo za sve stranke.
  • KULIJANA

    27.01.2015 22:19
    magla
    Ne znam za grad nisam stanovnik, ali u nasoj opstini je SNS preuzeo vlast uz velike probleme sto je sve bilo medijski ispraceno, opstina bac je u pitanju. Kod nas su mere stednje takve da su vec urodile plodom i da ima ustedjenih para koja ce biti korisno usmerena, nema voznje, nema vise dnevnica, skresali su sve sto je bilo suvisno. Mnogi mogu da nauce od naseg predsednika opstine i ovo sve moze slobodno da se proveri. Znaci moze se kada se hoce.
  • ARIJANA

    27.01.2015 22:16
    deronje
    Ukoliko se ne stane na put bahatima i ako se budu ponasali kao sto su se zuti ponasali, odletece mnogo brze od njih, jer oni su nas najduze obmanjivali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti