Derik Rouz optužen za silovanje

Zvezda Čikago Bulsa, američki reprezentativac Derik Rouz, optužen je za silovanje.
Zvezda Čikago Bulsa, američki reprezentativac Derik Rouz, optužen je za silovanje.

Devojka, koja želi da ostane anonimna, podnela je tužbu protiv slavnog košarkaša. Ona tvrdi da je od 2011. do 2013. godine bila u vezi sa Rouzom, i da ju je slavni košarkaš u avgustu 2013. sa dvojicom prijatelja pozvao u svoju kuću u Beverli Hilsu i da joj je tamo sipana droga u piće sa namerom da bude silovana. Devojka tvrdi da je shvatila šta smeraju i da je uz pomoć prijatelja uspela da pobegne. Međutim, iste noći Rouz i njegovi prijatelji su upali u njen stan i silovali je dok je još uvek bila pod uticajem narkotika. Ona sa sigurnošću tvrdi da su je prisilili na grupni seks, iako se seća samo poneke slike.

Devojka tvrdi da je čekala dve godine da podnese tužbu jer je bila osramoćena zbog svega što se dogodilo i zabrinuta da će njena konzervativna familija saznati za taj čin. Sada želi da joj se nadoknadi šteta, finansijski.

Podsetimo, Rouz je u tom periodu imao velikih probelema sa povredama. Zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena imao je više operacija. Propustio je celu sezonu 2012/13, a u narednoj je odigrao samo 10 mečeva. Oporavio se prošle godine pred Svetsko prvenstvo u Španiji, gde je sa Amerikom uzeo zlato, a prethodne sezone je upisao 51 nastup za Bulse. Rouz je definitivno jedan od najpopularnijih košarkaša u Sjedinjenim Američkim Državama. Rouz je zaštitno lice Adidasa, sa kojim je 2011. godine potpisao ugovor od 200 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).