Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za nabavku escajga i luksuznog porcelana za rezidencije 11,2 miliona dinara

Država je za potrebe vila Mir i Bokeljka, kao i za Klub poslanika i zgradu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, nabavila više stotina komada escajga, stolnjaka, salveta i drugog "sitnog inventara" u vrednosti od 11,2 miliona dinara ili nešto više od 95.000 evra, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Dačić: Peru zamrzao odluku o priznanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Peru zamrzao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, tako da se više ne može računati kao zemlja koja podržava Prištinu, što je veoma bitno za Srbiju.

Pasoš Srbije 41. na listi 180 najmoćnijih na svetu

Istraživanje kompanija Henli & Partners o tome koliko su "moćni" pasoši pojedinih zemalja, pokazuje da Japan i Singapur imaju najmoćnije pasoše na listi 180 zemalja, dok je Slovenija na 10. mestu, Hrvatska na 20, Srbija na 41, Crna Gora na 47, a BiH na 51. mestu.

Mihajlović: Do kraja godine 400 kilometara novih puteva

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je 2019. godina ključna za infrastrukturu u Srbiji, navodeći da počinje izgradnja 400 kilometara novih puteva, među kojima je takozvani Moravski koridor, koji povezuje oko pola miliona stanovnika.