Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Simonović ponovo tužio "Žig info"

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ponovo je tužio urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića zbog nanošenja "psihičkog bola i straha", preneleo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Brnabić sa MMF-om o novoj formuli za računanje penzija

Predsednica Vlade Ana Brnabić i šef Misije MMF Jan Kes Martejn razgovarali su danas o sprovođenju i efektima aktuelnog savetodavnog programa koji Srbija ima s tom finansijskom organizacijom - reformama Poreske uprave, reformama plata, nastavku reforme javnih preduzeća.

Prošla opasnost od poplava

U Srbiji više nema opasnosti od poplava, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić, i dodao da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.

Beogradski univerzitet podnosi žalbu na ocenu o doktoratu Malog ako je pokrene bilo ko iz naučne zajednice

Na današnjoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu jednoglasno je usvojen predlog rektorke Ivanke Popović da će biti podneta žalba Odboru za profesionalnu etiku na izveštaj Stručne komisije FON-a prema kojem doktorat Siniše Malog nije plagijat, ukoliko rektorki stigne makar jedna žalba koju Univerzitetu mogu podneti svi koji su u naučnom ili nastavnom zvanju.

Preminuo Miša Janketić

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, saopštio je JDP.

Učenici protestuju zbog smene vaspitača

U Domu učenika srednjih škola u Kraljevu juče je grupa učenika protestovala tražeći da profesor Goran Bulatović ostane pedagog njihove grupe umesto da bude prebačen na administrativne poslove u istom domu.

Veran Matić novi predsednik ANEM-a

Novi predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija je Veran Matić (1962), odlučeno je na sednici Skupštine ove asocijacije.