Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

VIDEO: Generalni štrajk paralisao Grčku

Generalni štrajk grčkih sindikata nezadovoljnih najavljenim merama štednje zatvorio je granične prelaze, zaustavljen je prevoz trajektima na grčka ostrva, a odloženi su i brojni letovi, javni prevoz i druge usluge.

Haker osuđen zbog napada na Yahoo

Kanadski haker u Sjedinjenim Američkim Državama osuđen je na pet godina zatvora zbog optužbi za učešće u sajber napadima ruske obaveštajne službe na Yahoo.

Generalni štrajk u Grčkoj pred početak letnje sezone

Hiljade radnika u grčkom privatnom i javnom sektoru, uključujući i zaposlene u javnom saobraćaju, s izuzetkom metroa, u avio i brodskim kompanijama i u medijima učestvovaće danas u generalnom štrajku i "Danu akcije širom zemlje".

Bivši specijalac RS napušta SAD zbog laganja

Bivši član specijalne policijske jedinice bosanskih Srba u vreme zločina u Srebrenici 1995. godine Oliver Dragić, koji je optužen za prevaru američke imigracione službe, napustiće SAD u junu.

Ubijen ruski novinar u Kijevu

Ruski novinar Arkadi Babčenko (41) ubijen je danas u Kijevu u svom stanu iz vatrenog oružja, saopštila je ukrajinska policija i navela da je očigledno bio meta zbog svog posla.

Negodovanje zbog predstavljanja knjige o Tačiju

U organizaciji Austrijskog instituta za evropske i bezbednosne politike i Instituta dunavskog regiona i centralne Evrope (IDM), sutra će, u Diplomatskoj akademiji u Beču, biti predstavljena knjiga "Nova država – moderni državnik Hašim Tači", a komentare je izazvala i pre nego što se dogodila.

Formiranje italijanske vlade odloženo

Formiranje prelazne italijanske vlade koju bi činile neizabrane tehnokrate odloženo je pošto mandatar Karlo Kotareli nije danas predstavio spisak ministara predsedniku Italije Serdju Matareli, suprotno od očekivanja.