Bivši specijalac RS napušta SAD zbog laganja

Bivši član specijalne policijske jedinice bosanskih Srba u vreme zločina u Srebrenici 1995. godine Oliver Dragić, koji je optužen za prevaru američke imigracione službe, napustiće SAD u junu.
Bivši specijalac RS napušta SAD zbog laganja
Foto: Pixabay
Dragić se pojavio pred Federalnim sudom u Klivlendu koji ga je osudio na vreme provedeno u pritvoru, odnosno 13 meseci, i na deportaciju.
 
Dragićev advokat rekao je da će Dragić sa majkom u junu napustiti SAD i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu.
 
Oliver Dragić se u decembru 2017. godine izjasnio krivim za posedovanje i korišćenje nepravilnih imigracionih dokumenata. Američka vlada ga je prethodno optužila po tri tačke prevare. Tužioci su rekli da je Dragić, iz Barbertona u prigradskom mestu Akron, dao lažne izjave o svojoj ulozi u ratu devedesetih pri prijavljivanju statusa izbeglice u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet