Amazon zapošljava 120.000 radnika preko praznika

Kompanija Amazon objavila je da će otvoriti više od 120.000 radnih mesta širom SAD zbog predstojećih praznika.

To je novi rekord za ovu kompaniju, koja je prošle godine tražila 100.000 radnika. Radna mesta koja će zaposleni popunjavati su sortiranje proizvoda i službe za korisnike.

Brojke se svake godine pomno prate, pogotovo za vreme praznika. Zaposleni za vreme praznika ne ubrajaju se u 268.000 stalno zaposlenih osoba, ali iz Amazona poručuju da te pozicije mogu voditi do onih viših u kompaniji.

Prošle godine imali su oko 100.000 sezonskih radnika od kojih je više od 14.000 ostalo za njih da radi i posle praznika.

Amazonovo sezonsko zapošljavanje više se nego udvostručilo od 2012. godine kada je kompanija stvorila 50.000 radnih mesta za praznike. U poslednjih nekoliko godina, kompanija stalno širi svoju mrežu tržnim centrima, a usput gradi i svoj vlastiti system isporuke avionima, kamionima i drugim prevoznim sredstvima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.