BMV obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

Nemačka kompanija BMV će obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiti danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku, pošto se proizvođač luksuznih automobila suočio s problemom nestašice delova za upravljačke sisteme, izveštava agencija "Blumberg".
BMV obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi
Foto: Pixabay
Proizvodnja u fabrikama u kineskom Šenjangu i južnoafričkom Roslinu će verovatno biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Nemačkoj biti delimično zatvorena, izjavio je portparol kompanije Majkl Rebstok. 
 
Pogon u Lajpcigu je zatvoren od petka, a drugi u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-delova nije mogao da izvrši trebovane isporuke, objavio je magazin Fokus.
 
"Ne možemo reći u ovom trenutku kada će prestati obustava proizvodnje", rekao je Rebstok, dodajući da će kompanija "u hodi" odlučivati o daljim prekidima zbog kašnjenja isporuke delova.
 
On je naveo da je verovatna finansijska šteta "pod kontrolom", ali se "još ne može kvantifikovati", dodajući da su svi modeli automobila od serije jedan do serije četiri pogođeni.
 
BMV ima dve fabrike u severoistočnom kineskom gradu Šenjangu sa lokalnim partnerom "Brilijans Čajna Automotiv Holdings" koji proizvodi više modela, uključujući sedane serije tri i serije pet, dodaje "Blumberg".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.