Kasperski platio otkup za otetog sina

Mlađi sin ruskog softverskog privrednika Jevgenija Kasperskog, koji je kidnapovan pre tri dana, oslobođen je nakon što je plaćen otkup, objavio je danas sajt "Lajf njuz.ru", koji je objavio i informaciju o otmici.
Mlađi sin ruskog softverskog privrednika Jevgenija Kasperskog, koji je kidnapovan pre tri dana, oslobođen je nakon što je plaćen otkup, objavio je danas sajt "Lajf njuz.ru", koji je objavio i informaciju o otmici.
Izvor iz policije blizak istrazi rekao je da je Ivan Kasperski (20) oslobođen i da je za oslobađanje plaćen otkup, ali da ne zna koji je iznos u pitanju. Novac je predat juče i mladić je na bezbednom.

Na ovom sajtu juče je obavljeno da je sin Jevgenija Kasperskog, generalnog direktora kompanije broj jedan u svetu u domenu antivirusnog softvera, otet pre dva dana i da su otmičari za njegovo oslobađanje tražili tri miliona evra. Zvaničnih izjava povodom otmice nije bilo, ali su ruski mediji, pozivajući se na anonimne izvore, potvrdili da se otmica dogodila i da je porodica Kasperski želela da tu informaciju drži u tajnosti.

Dnevnik "Izvestija" objavio je danas da je mladić, student matematike i sajbernetike, bio na praksi u jednoj od kompanije svoje majke, Natalije Kasperski, te da su ga nepoznata lica ugurala u automobil dok se vraćao iz kancelarije u industrijskom kvartu u severoistočnom delu Moskve. Otmičari su istog dana kontaktirali telefonom Jevgenija Kasperskog, koji je bio na službenom putu u Londonu i tražili tri miliona evra, uz upozorenje da ne kontaktira policiju.

Jevgenij Kasperski (45) stekao je međunarodno priznanje zahvaljujući kompaniji koju je osnovao sa svojom bivšom ženom Natalijom 1997. godine. Danas je kompanija "Kasperski Lab" četvrta u svetu za antivirus programe za računare. Prošle nedelje Kasperski je bio 125. na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u Rusiji. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 800 miliona dolara.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet