Stanković: Afere u zdravstvu će biti raskrinkane

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da će biti završene istrage povodom nekih ranijih afera u zdravstvu i da će to ministarstvo nastaviti rad na prevenciji korupcije.
Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da će biti završene istrage povodom nekih ranijih afera u zdravstvu i da će to ministarstvo nastaviti rad na prevenciji korupcije. "Neki kažu da ništa ne radimo, a završava se istraga povodom nabavke vakcina, nabavke sanitarnih automobila ili izgradnje nekih objekata i nabavke neke oprema", kazao je Stanković.

On je rekao da imenovanje savetnika koji će se baviti prevencijom korupcije na ključnim tačkama, kao što su veliki tenderi ili preskakanje realizacije lista čekanja, ne znači uvođenje policije u zdravstvo. "Želimo da predupredimo neke stavri i situacije koje dovode do korupcije", kazao je Stanković.

Govoreći o dopunskom radu, Stanković je istakao da to pitanje mora sistemski da se uredi. Ustanove su od dopunskog rada prihodovale 1,1 milijardu dinara u ovoj godini i to je dobra stvar, dodatno je zaradilo i osoblje, jer su to značajna sredstva za funkcionisanje zdravstvenog sistema, naveo je Stanković i podsetio da zdravstvo ima duplo manji budžet u odnosu na 2007. godinu.
Prema njegovim rečima, mora se obezbediti u takvim uslovima da zdravstvene ustanove dodatno prihoduju i da jedan deo kapaciteta ustupe za ekonomsko poslovanje.


  • Kile

    02.07.2011 12:29
    Kočničar
    Šta je bilo sa onim direktorom u KBC Bežanijska kosa koji je stalno kršio zakon i sebi to plaćao sa 360.000 dinara mesečno?
    Taj je kršio zakon i sve do mile volje.
    Koči li neko sitragu o tome gospodine Stankoviću?
    Ko koči? Može li javnost šta da sazna od vas ili ćete nas držati u neizvesnosti do kraja?
    Stankoviću vreme curi a vi još nikoga niste smenili!
    A borite se protiv korupcije????
    Strpljenje je pri kraju, videćete kako izgleda kad od miljenika postanete optuženik javnosti. Pitajte Tomicu, pre nego što ode na državni počinak.
  • Višacki

    02.07.2011 12:02
    KOČNIČAR ĐILAS!
    Ko koči raskrinkavanje afera u zdravstvu?
    Je li to Đilas ? Kao zamenik najveće leve organizacije ne bi smeo da se bavai zataškavanjima zar ne?
    Neko se ozbiljno nameračio da spreči sve afere.
    Javnost želi da zna ko koči borbu protiv kriminala i korupcije"
  • 01.07.2011 19:30
    MA VEĆ SMO IH SREDILI
    Uterali smo im strah u kosti. Malo li je?
    Smrzli se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.