Premijer i troje ministara neće članstvo u strankama

Premijer Mirko Cvetković i ministri pravde, ekonomije i zdravlja Snežana Malović, Nebojša Ćirić i Zoran Stanković jedini su članovi Vlade koji se i dalje vode kao nestranačke ličnosti.

Premijer Mirko Cvetković i ministri pravde, ekonomije i zdravlja Snežana Malović, Nebojša Ćirić i Zoran Stanković jedini su članovi Vlade koji se i dalje vode kao nestranačke ličnosti. Iako su ih na te pozicije delegirale Demokratska stranka i Ujedinjeni regioni Srbije, niko od njih četvoro, u međuvremenu, nije uzeo članske karte ovih stranaka. Kako su za "Novosti" potvrdili premijer i ministri-eksperti, partijske knjižice ne nameravaju da uzmu ni pred predstojeće parlamentarne izbore, koji se planiraju na proleće sledeće godine.

Cvetković je najpre u fotelju ministra finansija, a zatim i premijera, seo na predlog i uz podršku Demokratske stranke. Redovno odlazi na najviše stranačke skupove, učestvuje u donošenju najvažnijih odluka, ali kako smo čuli od njega, politiku, vrednosti i stavove stranke može da deli i zastupa i bez formalnog članstva u DS.

Ni Snežana Malović ne planira da promeni svoj status nestranačke ličnosti. - Sebe ne vidim kao člana partijske organizacije, iako delim vrednosti DS. Na odgovornim pozicijama treba da se nađu najkvalitetniji ljudi, bez obzira na političku pripadnost, a pitanje članstva u strankama je lična odluka pojedinaca iz koje ne smeju da izvlače privilegije - kaže nam ministarka pravde.

I Nebojša Ćirić i Zoran Stanković ušli su u Vladu kao stručnjaci i bez partijske knjižice će i napustiti Nemanjinu 11.

  • Vukosav

    02.07.2011 19:29
    VERUJEM U BAJKE I U BOGA
    Hajde Mirko učlani se molim te odmah u žutaće, nisu oni najveće zlo na ovom svetu.
    Jesu veliko zlo ali nisu najveće.
    Molim te pruži im podršku, kao što su oni tebi.
    Od jednog ekonomskog analitičara postao si državni menadžer broj 1, postao si homo politicus br 1. A znaš i sam da si skroman menadžer, a o politici nemaš pojma.
    Sa tobom su manje jaki nego bez tebe!
    Uđi kuc kuc....
  • 02.07.2011 11:45
    Ovo je za Mikijev zabavnik...
  • mile

    02.07.2011 09:42
    Nepartijci
    Jel mi sad treba da poverujemo u to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.