Uhapšena supruga Jašarevića

Supruga vehabije Mevlida Jašarevića, koji je juče pucao na američku Ambasadu u Sarajevu, Mirela, uhapšena je u blizini mesta Rahić kod Brčkog. Prethodno su u Gornjoj Maoči uhapšene dve osobe, koje se dovode u vezu sa napadom. Saslušanje Jašarevića je zakazano za sutra.
Supruga vehabije Mevlida Jašarevića, koji je juče pucao na američku Ambasadu u Sarajevu, Mirela, uhapšena je u blizini mesta Rahić kod Brčkog. Prethodno su u Gornjoj Maoči uhapšene dve osobe, koje se dovode u vezu sa napadom. Saslušanje Jašarevića je zakazano za sutra.

Federalna novinska agencija saznaje od državnog tužioca BiH Dubravka Čampare da su u toku istražne radnje nakon kojih će biti odlučeno o daljnjem postupanju s tim osobama.

Policijsku akciju na području Gornje Maoče, koja je počela u popodnevnim časovima, sprovode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih policijskih struktura u BiH nakon saznanja da je u ovom selu u februaru prošle godine boravio Mevlid Jašarević (23).

Iz Tužilaštva BiH i SIPE nisu želeli da saopšte bilo kakve informacije o akciji u Gornjoj Maoči zbog, kako su rekli, interesa istrage. Osim akcije u Gornjoj Maoči, pripadnici SIPE pretresli su i kuću u sarajevskom naselju Vojničko polje. Pripadnici Sipe su sinoć vršili pretrese nekoliko stanova na lokacijama Grbavice i Bistrika.

Policija je, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom, u subotu ujutru nakon pretresa 18 objekata privela 17 osoba u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, kao i jednog državljanina BiH, za koje se sumnja da su pripadnici radikalnog krila vehabijskog pokreta i u bliskoj vezi sa Jašarevićem. Policija je pronašla pet vojnih uniformi, tri veća noža, jednu sablju, nekoliko bejzbol palica, "kao i literaturu koja opisuje i propagira ideje vehabijskog pokreta". Svi su pušteni nakon informativnog razgovora.

Pripadnik vehabijskog pokreta Mevlid Jašarević juče oko 15.30 časova ispalio je rafale na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, ranio dvojicu policajaca, posle čega su ga specijalci MUP-a snajperskim metkom ranili u desnu potkolenicu. Prema poslednjim informacijama, vehabija je prebačen u sarajevski Klinički centar odakle će posle intervencije lekara biti prebačen u policijski pritvor.

FBI dolazi u Sarajevo

Agenti FBI uskoro dolaze u Sarajevo "da procene materijalnu štetu na zgradi ambasade".

Ambasador Velike Britanije u BiH Najdžel Kejsi rekao je da je bilo informacija da će i britanska ambasada biti meta napada, ali da za sada nema dokaza za to, i izrazio spremnost da njegova zemlja pruži pomoć u istrazi jučerašnjeg slučaja u Sarajevu.

Državni tužilac BiH Dubravko Čampara kazao je da će Jašarević, koji je još uvek u bolnici pod policijskim nadzorom, najkasnije za dva dana moći biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH koje će zatražiti pritvor. Kazao je kako je imao priliku da razgovara sa Jašarevićem, ali u interesu istrage nije želeo da iznosi bilo kakve detalje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.