NUNS osudio bahato i osiono ponašanje Dodika

NUNS je najoštrije osudilo pretnje predsednika RS Milorada Dodika novinarki iz Banjaluke Ljiljani Kovačević, kao i to što joj je uskratio pravo na rad.

NUNS je najoštrije osudilo pretnje predsednika RS Milorada Dodika novinarki iz Banjaluke Ljiljani Kovačević, kao i to što joj je uskratio pravo na rad.

"NUNS će o incidentu obavestiti sve međunarodne asocijacije i zatražiti punu zaštitu za koleginicu Kovačević. Od predsednika RS i ostalih državnih organa RS zahtevamo da koleginici Ljiljani Kovačević odmah omoguće pravo na nesmetan rad i izveštavanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "posebno brine činjenica da proterivanje Ljiljane Kovačević sa konferencije za novinare nastavak njenog višegodišnjeg progona, kao i to što je izostala javna solidarnost kolega koji su prisustvovali vređanju i isterivanju Ljiljane Kovačević sa konferencije za novinare". "NUNS je zaprepašćen i time što je Dodik svoj obračun sa novinarkom i agencijom Beta izveo na zajedničkoj konferenciji sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem. To može sugerisati da su i državni organi Srbije saglasni sa ovakvim postupanjem prema novinarima i medijima, posebno što je izostala reakcija Dačića", dodaje se u tekstu. NUNS ocenjuje da je "nesumnjivo da osionost i bahatost predsednika RS pokazuju njegov odnos prema temeljnim vrednostima demokratije, medijima i javnosti".

Predsednik RS Milorad Dodik juče je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS. On joj se takođe obratio neprimerenim rečima kako bi je isterao sa konferencije za novinare.

  • Slusalac

    04.06.2012 16:02
    Istina je ponekad bolna.
    Treba jednom pogledati istini u oci.
    Dobar deo novinara je doprineo propadanju Srbije svojim neobjektivnim informisanjem i objavljivanjem narucenih tekstova da bi se neko sikanirao i ocrnio pred javnim mnjenjem.
    Dodao bih i onako usput da advokatura ne zaostaje za novinarskom profesijom jer i za njih vazi deviza: " Za novce SVE " a cast profesije i moral nisu vazni.
    Vas iz 021 ne pronalazim u gornjim redovima. Samo napred.
  • 03.06.2012 14:21
    Zašto su političari(većina njih) zadrigli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.