Eksplozija na prelazu Brnjak, pucnjava u Kosovskoj Mitrovici

Jaka eksplozija čula se večeras oko 19 sati u blizini administrativnog prelaza Brnjak, a automatsko oružje je "radilo" pola sata kasnije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.
Jaka eksplozija čula se večeras oko 19 sati u blizini administrativnog prelaza Brnjak, a automatsko oružje je "radilo" pola sata kasnije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.

Prema dosadašnjim informacijama nije bilo povređenih ni materijalne štete.

Do eksplozije je došlo na potezu između punkta Tabalije, gde se nalaze pripadnici MUP-a Srbije, i punkta Brnjak na kome se nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i Kosovske policije.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija informisana o večerašnjoj eksploziji. Hoti je naveo da se eksplozija čula na samom prelazu, ali da još nije ustanovljeno tačno mesto gde je došlo do detonacije.

Punktovi Tabalije i Brnjak nalaze se na magistralnom putu Ribarić - Zubin potok.

Pola sata posle te eksplozije nepoznate osobe pucale su iz automatskog oružja u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, a povređenih nije bilo. Do pucnjave je došlo u nesposrednoj blizini zgrade kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i zgrade u kojoj se nalaze pripadnici vatrogasne jedinice.

Prema rečima očevidaca, nepoznata osoba je otvorila vatru iz automatskog oružja u trenutku kada je postavljana albanska nacionalna zastava na jedan od stubova za prenos električne energije.

Pripadnici Kosovske policije su izašli na mesto događaja kako bi obavili uviđaj.

Naselje Bošnjačka mahala je jedno od nekoliko multietičkih kvartova u severnom delu Kosovske Mitrovice, u kome pored Srba žive i Albanci.

  • Scotch Bonnet

    27.11.2012 09:20
    €650.000 dnevno
    $€rb$k€ patriJot€ na delu!

    Napravis tarlapanu, skrenes malo paznju i onda pravis profit na narodu koji je ostavljen da truli od strane drzave i njenih tajkuna.

    Ono sto je porazavajuce do same srzi je cinjenica da su u ovaj projekat srpskog patriJotizma ugradjeni drzava, SPC, politicke stranke i svi oni kojima su puna usta Kosova i srBstva ma sta god to bilo.

    Ja od ovakve drzave ne bih ni casu vode trazio a kamo li neku ozbiljniju pomoc.
  • 27.11.2012 07:43
    Kako novac zaslepi um, treba izabrati izmedju granice,rata i novac
    IPAK SU IZABRALI NOVAC sve ostalo je koleteralna steta

    Zar ne znaju nesto drugo da odrade...i tako vise od dve decenije...strasno
  • G

    27.11.2012 07:15
    Rado bih platio prethodnim komentatorima preseljenje od par meseci na KiM, i to u striktno albanski deo da budete daleko od "udbaša", da malo osetite albansko milosrđe i demokratiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.