Nikolić: Može Srbija da ima i bolju Vladu od ove

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi novi izbori išli u prilog i građanima Srbije jer bi, kako kaže, mogli da izaberu onog kog najviše žele.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi novi izbori išli u prilog i građanima Srbije jer bi, kako kaže, mogli da izaberu onog kog najviše žele.

"Mislim da bi novi izbori opredelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsednika Vlade. Ovo je bila, šahovski rečeno, iznudica", rekao je Nikolić.

On navodi da trenutni sastav Vlade može da funkcioniše i funkcioniše, ali da je prirodno da najveća politička stranka odredi predsednika vlade posle izbora. "Mislim da je to jedan od ozbiljnih argumenata. Ako postoje nesuglasice, onda ne možete da napravite harmoniju između male i velike političke stranke, ako i moć i vlast nisu srazmerne glasovima koje su osvojile na izborima", rekao je on.

Prema Nikolićevim rečima, novi izbori išli bi u prilog i građanima Srbije, jer kako ističe, na vlasti treba da bude onaj koga građani Srbije najviše žele.
"Kako da im ne ide na ruku to što im neko poverava da izaberu onoga koga najviše žele", naveo je on.

Nikolić je rekao da ga je iznenadila rekonstrukcija Vlade, da ima određene zamerke na pojedine ministre i da o tome govori i predsedniku Vlade, i prvom potpredsedniku.

"Formalno, zvanično ništa im još ne zameram", kaže Nikolić i dodaje da mu se ne dopada što novi ministri ne prihvataju ništa što su prethodni radili.

  • 03.01.2014 11:42
    Izbori
    Na prethodnim izborima je narod pokazao koga najvise zeli..
  • MartaSmart

    03.01.2014 10:56
    Izbori
    Bice to velika sansa za Srbiju, i jedan veliki korak napred za sve nas!
  • perica-m

    03.01.2014 10:25
    promene
    Vlada nikada nije dovoljno dobra da se ne može promeniti, poboljšati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.