Diplomatski pasoš dobila i Nikolićeva tašta

Ministar spoljnih poslva Ivan Mrkić dodelio je diplomatski pasoš Milki Ninković, tašti predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
Ministar spoljnih poslva Ivan Mrkić dodelio je diplomatski pasoš Milki Ninković, tašti predsednik Srbije Tomislava Nikolića.

Blic piše da su diplomatske pasoše dobili skoro svi članovi porodice Nikolić, a da je ministar podelio za godinu dana oko 100 diplomatskih pasoša.

- Među korisnicima diplomatskih pasoša je i veći broj biznismena, onih krupnih, ali i javnosti manje poznatih. Pored njih, na spisku je i veći broj bivših diplomata, od kojih su neki gradili s Mrkićem i bili su bliski prijatelji Slobodana Miloševića - navodi izvor lista u MSP.

Takođe, diplomatske putne isprave imaju i sinovi ministra. Ovom beogradskom listu u MSP nisu hteli da dostave spisak korisnika diplomatskih pasoša, koji omogućavaju lakši prelazak granica i dobijanje viza, navodeći da su ti podaci dostupni samo službenim licima.

Diplomatski pasoš se, kako je propisano, izdaje najvišim državnim fukcionerima i zaposlenima u MSP. Međutim, ministar ima diskreciono pravo da pasoš izda i drugim licima.

  • Blesimetar

    30.03.2014 15:52
    Koliko treba biti glup da bi se poverovalo ovoj vesti?
  • 021

    28.03.2014 19:40
    Oženjeni znaju zašto
  • 28.03.2014 18:42
    Neozbiljno
    Zanimljiva pričica, navodi na osmeh i sve da je tačna nije uopšte bitna ali njeno lansiranje nije sloboda govora već ima podmukao prizvuk posledice pokušaja diskreditovanja MSP-a i ismejavanja institucije predsednika. Mislim da ne treba dozvoliti da se država svodi na ovaj nivo. Možda je cilj bio samo zarada plasiranjem tabloidne vesti ali nam svakako ne ide u prilog pogotovo sada kada se Srbija nalazi u ozbiljnoj priči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.