Šteta na objektima više od milijardu evra

Konačnu procenu štete na svim stambenim i infrastrukturnim objektima izazvanu poplavama daće stručne komisije, a ona će iznositi verovatno preko milijardu evra.
Konačnu procenu štete na svim stambenim i infrastrukturnim objektima izazvanu poplavama daće stručne komisije, a ona će iznositi verovatno preko milijardu evra.

Poplavom je narušeno oko 4.000 magistralnih puteva prvog reda, seoskih, oštećeno je 250 mostova, oko 2.500 građevinskih i stambenih objekata je poplavljeno, a ogroman problem predstavljaju i klizišta na pojedinim deonicama i putevima, kažu iz Građevinsko-industrijske komore.

"Na koji način će se šteta sanirati videće se, ali će sve to zahtevati puno rada i materijalnih sredstava da bi se sredilo i dovelo u neki normalni red", rekao je potpredsednik Građevinsko-industrijske komore Srbije Goran Rodić. On je naveo da će konačnu procenu štete na svim građevinskim, infrastrukturnim i stambenim objektima dati komisije koje će biti formirane i koje bi trebalo valjano da procene štetu.

U tu procenu, kako je kazao, ne računaju se štete koje će se odraziti na poljoprivredu, potom koliko je nameštaja i drugih stvari oštećeno.... Za sanaciju štete biće potrebno nekoliko godina, a osnovni radovi na sanaciji trajaće mesecima kako bi se objekti sredili i priveli nameni, popravila komunalna infratsruktura , vodovod, kanalizacija, omogućila električna energija i putna infrastruktura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.