Najbolji đaci poljoprivrednih škola u poseti Pokrajini

Najbolji učenici vojvođanskih poljoprivrednih škola predstavili su čelnicima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu rezultate studijske posete Baden-Virtembergu.
Najbolji učenici vojvođanskih poljoprivrednih škola predstavili su čelnicima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu rezultate studijske posete Baden-Virtembergu.

Oni su i upoznati sa radom resornog sekretarijata. Učenici su studijsku posetu pomenutoj pokrajini obavili od 11. do 16. oktobra, kao nastavak saradnje Distrikta Štutgart i APV.

Tokom studijske posete, delegacija iz Vojvodine upoznala se sa načinom obrazovanja i rada u oblasti poljoprivrede, kao i sa saradnjom institucija sa poljoprivrednim gazdinstvima i prerađivačkom industrijom, pri čemu su organizovane tematske posete poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača, kao i obilazak fabrike "Džon Dir".

Pred današnji susret sa budućim stručnjacima u oblasti poljoprivrede i veterine, sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je da se, u okviru saradnje koju Vojvodina ostvaruje sa nemačkom pokrajinom Baden-Virtemberg već više godina, pojavila ideja za uspostavljanje interakcije u vidu ove studijske posete.

"Sekretarijat je najbolje učenike završnih razreda naših srednjih poljoprivrednih škola uputio na studijsko putovanje u posetu srednjim poljoprivrednim školama u Baden-Virtembergu, proizvođačkim kapacitetima, poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima. Bila je to sedmodnevna studijska poseta i nadam se da ćemo se dogovoriti da to bude jedan od projekata koji će zaživeti i biti realizovan svake godine", najavio je Bogaroški.

Učenici i profesori su sa potpredsednikom Bogaroškim, obišli i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i sale gde se održavaju sednice Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.