Demokrate predstavile svoj plan za Vojvodinu

Demokratska stranka donela je program za Vojvodinu koji se sastoji od deset tačaka među kojima je i zalaganje za osnivanje policijske uprave za tu pokrajinu, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.
Demokratska stranka donela je program za Vojvodinu koji se sastoji od deset tačaka među kojima je i zalaganje za osnivanje policijske uprave za tu pokrajinu, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.

U tim prioritetnim pravcima političkog delovanja DS-a u pokrajini navedeno je i zalaganje za osnivanje statističkog zavoda Vojvodine, zalaganje za veću finansijsku i drugu samostalnost pokrajinskih fondova, otvaranje rasprave o visini i načinu raspoređivanja rudne rente, kao i "personalizacija izbornih sistema" radi jasne "vidljivosti nosilaca izbornih lista".

Predsednik Pokrajinskog odbora DS je dodao da je veliki deo tog programa već usaglašen sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Novom demokratskom strankom, sa kojima demokrate vode pregovore o rekonstrukciji Pokrajinske vlade.

Predsednik vojvođanskih demokrata je rekao da DS izuzetno ceni dugogodišnju saradnju sa SVM i da očekuje da će i sa tom strankom biti nastavljeni razgovori jer je SVM "poželjan partner" DS-a, ali je ponovio da je ideja Ištvana Pastora o koncentracionoj vladi, u kojoj bi bila i SNS, za demokrate neprihvatljiva.

Vasin nije mogao da precizira rok do kojeg će biti završeni pregovori DS, NDS i LSV, napominjući da je rukovodstvo DS usvojilo ono što su tehnički timovi tih stranaka usaglasili 15. avgusta a očekuje se da to učine i najviši organi NDS i LSV.

  • Neko

    24.08.2014 08:38
    @Stanko
    Najpre se informiši pre nego što legalnu ideju Republike proglašavaš za "separatizam". Niko ne traži "otcepljenje" već ono što je jedino spas za Srbiju - preuređenje države u složenu, saveznu državu (Vojvodina/Beograd/južna Srbija), poput Nemačke. A ono što sada sigurno imamo je teška centralizacija u "autonomnoj pokrajini Beograd" (jer je bg zaista uzeo sve elemente pokrajine - novac, vlast, odlučivanje) koja vodi ka proročanstvu - "svi pod jednu šljivu".
  • Stanko

    24.08.2014 06:32
    Separatizam
    Sada uz Demokrate mogu da idu svi koji su za Separatizam. Traže policiju Vojvodina, a krajnji cilj je Republika.
  • sven

    24.08.2014 00:21
    Pa zar Ds nije imao program? Ili to oni menjaju po potrebi? U ovom programu su mnoge stvari problematicne.Kao da hoce da izazovu reakciju Republike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina