Crkva će molitvama namiriti dugovanja

Mnogi se oslanjaju na onu staru: "Čudni su putevi Božiji", a da ti putevi mogu da vam pomognu da se rešite duga, svedoči i slučaj jedne parohije Ruske pravoslavne crkve, koja je na neobičan način rešila problem dugovanja.

Naime, oni su onima kojima duguju obećali da će se moliti za njih. Reč je o parohiji u gradu Nižnji Novogorod, koja je napravila dug od 11.500 dolara (916.000 rublji) prema građevinskoj kompaniji "Era", koja je ugradila sistem grejanja u crkvi.

Međutim, sveštenstvo ove parohije je uspelo da isplati samo polovinu duga izvođačima radova, a ostatak nisu mogli. Međutim, sveštenstvo je imalo sreće jer su vlasnici kompanije veliki vernici i obe strane su se usaglasile da prebiju ostatak duga tako što je sveštenstvo obećalo da će se redovno moliti za vlasnike kompanije.

Prema rečima pravnih zastupnika crkve, ideja o ovom načinu nagodbe došla je upravo od izvođača radova. "I mi sami smo bili više nego iznenađeni. Štaviše, oni su sami napisali reči molitve koje će izgovarati naše sveštenstvo, moleći se za njih", kaže predstavnik crkve.

Andrej Lepuštin, predstavnik kompanije "Era", kaže da vlasnici nemaju nameru da proveravaju da li se sprovodi nagodba o molitvi. "Svi mi poštujemo parohiju i svi smo pravoslavni vernici", kaže Lepuštin i dodaje: "Ako se ne budu molili za vlasnike, to će ići na njihovu savest. Ali, mi verujemo da će oni to učiniti i mogu reći da nam je poslovanje već krenulo nabolje od te nagodbe. Povećan nam je obim rada, a zaposlili smo i nove radnike", kaže Lepuštin.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.