VIDEO: Izložba nezaboravnih promašaja na turneji po SAD

Lazanje Kolgejt, votka Tramp ili Kola s kafom, neki su od predmeta koje obuhvata putujuća izložba nezaboravnih promašaja koja će do februara gostovati u Los Anđelesu, u SAD.
U Muzeju arhitekture i dizajna u tom američkom gradu posetioci će moći do 4. februara da razgledaju stotinak nezaboravnih fijaska: od automobila DeLorean iz filma "Povratak u budućnost", do električne maske za podmlađivanje koju je promovisala zvezda serije "Dinastija" Linda Evans.
 
Među njima su i lazanje "Kolgejt" kompanije za oralnu higijenu koja je 80-tih godina lansirala paletu zamrznutih prehrambenih proizvoda.
 
Mnoge kompanije rado bi da se zaborave njihovi ponižavajući neuspesi, pa je tako Kolgejt odbio da ustupi primerak lazanja muzeju, koji je zbog toga morao da izloži repliku, pojasnio je Samjuel Vest, psiholog i direktor švedskog muzeja u kojem je izložba inicijalno postavljena.
 
Američki predsednik Donald Tramp imao je čast da dobije čitav jedan deo izložbe. Osim votke Tramp, tu je i knjiga posvećena njegovom univerzitetu koji je funkcionisao nekoliko godina početkom 2000. pre nego je raspušten, kao i društvena igra "Vratio sam se, otpušten si". On je izgradio imidž na činjenici da je uspešan poslovni čovek, ali ako se gledaju njegove inicijative, mnoge su bile neuspeh, ocenio je Vest.
 
U toj galeriji promašaja ipak se provlači poruka: svi imaju pravo na grešku.
 
"Kako bi se uspelo u tehničkom napretku, na tom je putu potrebno puno razočaranja... To treba prihvatiti", kaže Vest. Dodaje da svi mi pripadamo društvu opsednutom uspehom, kao i da je važno da se ljudi suočavaju s novim iskustvima i istražuju.
 
Izložba bi nakon Los Anđelesa trebalo da poseti i neke druge američke gradove.
 
Vest nema sponzora - nijedna kompanija nije želela da bude povezana sa izložbom promašaja, ali na nedeljnoj bazi prima poklone - nedavno je dobio kesicu pomfrita sa ukusom kapućina.
 
Vest je postavio i sandučić u koji posetioci mogu da ubace svoje lične promašaje. Jedan od njih napisao je: Šest puta sam pao na vozačkom. Neki drugi se žale na ljubavni život. A ima i onih koji su napisali: glasao sam za Trampa.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.