VIDEO: Rezbari zidove pećina u prava umetnička dela

Svako ko se zaputi u pustinju na severu Novog Meksika ima veliku šansu da će tamo pronaći Raa Poleta.
Svako ko se zaputi u pustinju na severu Novog Meksika ima veliku šansu da će tamo pronaći Raa Poleta.

On je čovek koji poslednjih 25 godina, u društvu svojih pasa, oblikuje i rezbari zidove pećina u prava umetnička dela. "Za mene je ovo igra, nikad to ne bih nazvao opsesijom. Znate, kada radite ono što volite i to vas privlači, želite to da radite sve vreme", kazao je u intervjuu za CBS ranije ove godine.

Svoja dela Polet naziva "hramovima divljine", a ako vam ona oduzmu dah, to je tačno ono što mu je bila namera.

"Gledam na ovo kao na ekološki projekat. I pokušavam da otvorim ljude emocijama", poručio je.

U jednoj od njegovih pećina čak ima struje, a tamo su i drveni pod, kada i voda. Trebalo mu je dve godine da je napravi.

Njegovo ukrašavanje pećina naručuju lokalci, a on svoj posao naplaćuje 12 dolara po satu. Upitan zašto ne pokuša da zaradi više, kazao je: "Ne, to je proces, a ja se zabavljam kao nikad u životu".

Nakon niza godina provedenih u anonimnosti Polet je postao predmet dokumentarca, zbog kojeg ga je redatelj pratio tri godine. Rezultat je "Cavedigger", film koji je bio i nominovan za Oskara u kategoriji kratkog dokumentarnog filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.