Crveni karton i za "Stan"

Radnicima JKP "Informatika" koji protestuju već mesec dana zbog otpuštanja 19 zaposlenih, danas su se na Trgu slobode pridružili i radnici JKP "Stan" koji su od juče u štrajku.
Radnicima JKP "Informatika" koji protestuju već mesec dana zbog otpuštanja 19 zaposlenih, danas su se na Trgu slobode pridružili i radnici JKP "Stan" koji su od juče u štrajku.

 

Oko 300 radnika je pokazujući crvene kartone ponovilo zahteve da se otpušteni radnici vrate na posao u Informatici, dok su predstavnici sindikata "Stana" naveli da traže isplatu zarada, jer su ove godine dobili samo prvi deo plate za januar.

Sindikalci su naveli da ih je u Beogradu danas primio ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koga su informisali o problemima koji postoje u Novom Sadu.

Ministar, kako kažu, nije obećao konkretnu pomoć, a podsetimo da su sindikalci pre deset dana saopštili i da su o svemu upoznali i premijera Aleksandra Vučića.

Tokom protesta predstavnici radnika su apelovali na gradsku vlast da reaguje i zaustavi dalje bahaćenje rukovodstava javnih preduzeća. O tome da li će uskoro biti novih razgovora i pregovora sa gradskim vlastima za sada nema informacija.

  • nestor

    17.04.2015 13:49
    u zakonu o komunalnim delatnostima stoji da se za obavljanje bilo koje kom. delatnosti mora izabrati preduzece koje moze garantovati sigurnost i pouzdanost u pruzanju usluge. po kom osnovu je jkp stan bilo pouzdano i sigurno u momentu dodeljivanja bilo kakve delatnosti od strane grada, kada je bilo neprekidno u blokadi vise od godinu dana za visemilionske iznose. bagra parazitska partokratska. odzacarina je uvedena iskljucivo kao osnov za finansiranje parazita radikalskodraskovicevskih.
  • ja

    17.04.2015 07:55
    Nestore nije sve u tuzbama...nisu krivi ljudi koji izlaze na teren...a tvoja zgrada je funkcionisala i dok je stan odrzavao....
  • nestor

    16.04.2015 22:48
    sutra zovem da se ociste ventilacioni kanali i odzaci, ako ne reaguju, tuzba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti