Ništa od podizanja dokumenata u poštama

Uprkos najavama da će od jula biti moguće podizanje izvoda iz matične knjige rođenih u poštama, u Gradskoj upravi za opšte poslove kažu da će se na to još dugo čekati.  
Uprkos najavama da će od jula biti moguće podizanje izvoda iz matične knjige rođenih u poštama, u Gradskoj upravi za opšte poslove kažu da će se na to još dugo čekati. Načelnica Ružica Kolapić kaže za Građanski da se pre toga moraju umrežiti matični registri i knjige, što zahteva mnogo vremena.

Generalni direktor "Pošta Srbije", Goran Ćirić je u maju najavio da će to preduzeće pojednostaviti razne procedure za dobijanje dokumenata, među kojima je i podizanje izvoda na poštanskim šalterima. U "Pošti" je potvrđeno da je projekat u pripremi, ali da se ne zna kada će početi njegova realizacija.

U redovima za izdavanje izvoda iz matične knjige rođenih čeka se i po nekoliko sati. Jedina olakšica jeste da građani izvod mogu podići u pet umreženih gradova - Novom Sadu, Beogradu, Valjevu, Leskovcu i Kragujevcu, bez obzira na to u kom su rođeni.

  • Zoran021

    06.08.2010 21:09
    netačnosti u tekstu
    U o0vom tekstu postoji nekoliko netačnosti.A to je da se više ne čeka nekoliko sati jer su gužve mnogo manje nego pre,a što se tiče umrežavanja gradova,to je isto tako netačno jer postoji problem sa glavnim serverom u Beogradu pa se ne može ni to raditi.Novinari,prvo se raspitajte pa onda pišite!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti