Novosađanin na meti nacionalista

Član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Stanko Krstin iz Novog Sada izjavio je da je često na meti nacionalista.
Član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Stanko Krstin iz Novog Sada izjavio je da je često na meti nacionalista.

Krstin, vlasnik preduzeća Pre-Print i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, rekao je da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove firme ranije bili napisali "Ustaše, napolje!". Dodao je da ga optužuju i da je "hrvatski obaveštajac", ali i da svojim pogonima "truje" decu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

"Ja jesam Hrvat, ali sam pre svega lojalni građanin Republike Srbije", rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima.

U vezi sa ovim slučajem, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je opomenu direktoru Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću, jer je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je ispričao i da su neki inspektori pokušavali da ga "reketiraju". On je u nekoliko navrata protestovao ispred zgrade novosadskog suda i Agencije za borbu protiv korupcije, kada je nosio transparent "Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja".

  • Dejan

    28.08.2015 09:32
    Ćirilica
    Što se Republika Hrvatska ne pobrine o gradjanima Srpske nacionalnosti i ne zaštiti srpski živalj.U Srbiji su svi jednaki i ovo su veoma retki slučajevi. Svaki šovinistički stav prema hrvatskoj manjini predstavlja psihološki trenutak a verovatno i revolt pojednica prema stavovima HRVATSKE DRŽAVE prema srpskom življu. Neopravdavam ovo, ali treba se obratiti na adresu veleposlanstva a dalje do Vlade Hrvatske sa apelom PRVO na regulisanje osnovnog prava slobode kretanja i života, govora i pisma srpske manjine u Hrvatskoj. Moje mišljenje je da su uvo dve neuporedive situacije koje se stavljaju u istu ravan.
  • Ex Chapman

    27.08.2015 10:24
    Nacionalisti?
    Pre će biti da su u pitanju krimosi koji hoće da ga opleve. A vređanje (pa i na nacionalnoj osnovi) ne treba da iznenađuje od ljudi koji uživaju u nanošenju patnje drugima. Smesta da se pohvataju i pobiju kao besna pseta!
    PS. vidim da neki komentari povezuju ovo sa proganjanjem Srba i srpske kulture i nasleđa u Hrvatskoj. navodno ovo je orkestrirano da se u javnosti izjednači genocid nad Srbima u Hrvatskoj i proganjanje ovog jednog Hrvata. to nema nikakvog smisla. Ako nekog sistematski napadaju već duže vreme i on skreće pažnju javnosti na to već duže vreme, da li treba njega da optužujemo što ne ćuti? Ćuti i trpi da se ne uzburkavaju nacionalističke strasti. Je li to pošteno? Hajde da i ja malo povučem paralelu sa Srbima iz Hrvatske (i BiH). I njima je stalno govoreno - ćuti i trpi zbog bratstva i jedinstva.
    Treba se naravno i ograditi: moguće je (mada malo verovatno) da sve te napada g. Krstin sam izvodi, sve u cilju satanizacije Srba!?
  • Milka

    27.08.2015 10:22
    Vojvodina- ...
    Zar treba covek da trpi maltretiranje bez obzira koje je nacionalnosti i bez obzira kako se njegovo prezime pise i izgovara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti