Novosadski taksisti još bez odluke o štrajku

Još se ne zna da li će novosadski taksisti učestvovati u generalnom štrajku taksi i autoprevoznika najavljenom za 1. septembar.  
Još se ne zna da li će novosadski taksisti učestvovati u generalnom štrajku taksi i autoprevoznika najavljenom za 1. septembar. Kako za Radio 021 kaže predsednik udruženja "Taksi Vojvođani", Radoslav Krstić, danas će biti održan sastanak sa sindikalcima iz Beograda, na kom će biti utvrđeno u kojoj meri se problemi u drugim gradovima dotiču novosadskih taksista.

On je ocenio da su gradski taksi prevoznici dosta postigli na nivou lokalne samouprave. "Sa lokalnom samoupravom treba da se dogovorimo još oko cenovnika taksi usluga, pošto smo to tražili od njih, da odrede minimalnu cenu rada, a to je ostalo da se vidi na jesen. Takođe, neki naši zahtevi biće ispunjeni kada počne da radi komunalna policija", rekao je Krstić.

On navodi da bi jedna od dodirnih tačaka sa ostalim taksistima iz Srbije bilo pitanje otpisa kamata za taksiste na republičkom nivou.

Granski sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" najavio je generalni štrajk smatrajući da Vlada Srbije nije ispoštovala dogovor koji su postigli nakon prošlogodišnjeg štrajka.

  • 24.08.2010 12:28
    na ovoj slici od pet vozila svih pet su divljaci, a bar dva vozaca nisu iz novog sada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti