Konkurs za ateljee ni na pomolu

Još je neizvesno kada će biti osnovana komisija i biti raspisan konkurs za dodelu ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi, iako je komisija za popis ateljea formirana još u decembru prošle godine.
Još je neizvesno kada će biti osnovana komisija i biti raspisan konkurs za dodelu ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi, iako je komisija za popis ateljea formirana još u decembru prošle godine.

Komisija, odnosno dve potkomisije za popis i prikupljanje dokumentacije završile su svoj posao, tvrdi Član gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać.

"Komisija će to formalizovati na sastanku koji treba da usledi, o tome izvestiti Gradsko veće, a komisija će dati preporuku o tome šta bi dalje moglo da se radi", navodi Bursać.            

On nije mogao da kaže da li će konkurs biti raspisan do kraja ove godine, jer kaže da to zavisi od stava Gradskog veća.

"Nakon što bismo dobili stav Gradskog veća, odredili bi se neki kriterijumi po kojima neko može da dobije atelje na korišćenje, a u međuvremenu će verovatno biti i nekih međukoraka", smatra Bursać.

Kao razlog za to što se ovaj posao odužio na skoro godinu dana, Bursać navodi to što je od poslednjeg konkursa prošlo više od dve decenije, dokumentacija je nepotpuna i teško je odrediti osnove prema kojima je neko korisnik ateljea. Takođe, teško je bilo i doći do nekih korisnika.

Od oko 80 ateljea, koliko ih ima na Tvrđavi, samo nekolicina njihovih korisnika nije dostavila nikakvu dokumentaciju, i oni najverovatnije u budućnosti neće moći da koriste taj prostor.

  • emanon

    06.09.2010 10:24
    Ma kakvi ateljei. Sve ih isterati odande. Koliko njih ima njih koji su od grada dobili na upotrebu ateljee na tvrdjavi a od njih bukvalno napravili kafane. Okace par slika na zid, u ugao stave stafelaj, razbacaju malo pigmenata po podu i eto ti atelje da se zadovolji forma. Onih par stolova, stolica i gajbi piva, vina i zestine koje mogu tu da se nadju govore o pravoj prirodi ateljea. Treba im naplacivati kiriju ili dati ljudima u zakup pa neka drze kafice i za to da plate porez. Onda barem znas sta se tamo radi. Da li se pije i banci ili se slika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti