Izvadio sebi zub zbog odloženog suđenja

Predsednik Sindikata "Solidarnost", Milan Starović, izvadio je sebi zub u sudnici, revoltiran zbog drugog odlaganja suđenja otpuštenim radnicima "Petra Drapšina".  
Predsednik Sindikata "Solidarnost", Milan Starović, izvadio je sebi zub u sudnici, revoltiran zbog drugog odlaganja suđenja otpuštenim radnicima "Petra Drapšina".

Radnici su prošle godine štrajkovali pred Vladom Vojvodine, zahtevajući da budu vraćeni na posao nakon poništene privatizacije firme. Protiv njih je podneta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, ali se policajac koji je o tome trebalo da svedoči ni drugi put nije pojavio na suđenju, kaže Starović za Radio 021.

"Sudija je počela da se pravda - eto ona ne može da utiče na to da li će svedok doći, mora tri puta da ga poziva, na šta sam ja rekao da to nema više smisla, izvadio zub pred svima i pokazao, jer ovo što nam rade je veće maltretiranje od vađenja zuba", rekao je on.

Kojić: Slučaj ima političku pozadinu

Bivša radnica, Gordana Kojić, smatra da je u pitanju dokazivanje moći, kao i da nije u redu da se građani pokreću, a da policajac sebi daje za pravo da se ne pojavi. Ukoliko se svedok ne pojavi i na trećem suđenju, postupak će morati da se okonča. Kojićeva ističe da su prošlogodišnji protesti bili uredno prijavljivani, kao i da je u njima učestvovao mali broj ljudi, zbog čega nije moglo biti ni govora o remećenju javnog reda.

"Mi smatramo da ovaj slučaj ima političku pozadinu. Niko nije hteo da nam kaže ko je pisao prijavu protiv nas. U pokrajinskoj Vladi su nam rekli da nisu oni, da nije obezbeđenje, da nije gospodin Vasin, da nije gospodin Pajtić, pa ne znamo ko onda stoji iza svega ovoga", rekla je ona.

Gordana Kojić je ujedno ocenila da se ispunjenju štrajkačkih zahteva, odnosno povratku na posao, ne nada, najavivši da postoji mogućnost da se slučaj nađe i na nekom sudu van zemlje.

  • blago svima

    07.10.2010 08:10

    ali je evidentno da se nasi ljudi prvo odreknu paste i sapuna i cetkica ali cigara i alkohola nikad
    sto nije izgazio box cigara i gajbu piva kao protest razvlacenju procesa

    inace klimav zub se vadi rukom to i deca znaju
  • piplfoks

    07.10.2010 07:19
    Naš samozvani doktor je očigledno i zubar - i to jedan od boljih, kada paradentopatiju prepoznaje sa fotografije. Eh, koje li su granice ljudskog znanja...
  • smesno

    07.10.2010 06:36
    hvaliti se svojim nezdravim zubima i onda to prikazivati kao ocajnicki potez
    uzas i sramota

    ispao bi njemu taj zub i da je bilo rocista
    al cega se pametan stidi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti